Microsoft Edge: Σύντομα θα μεταγλωττίζει videos σε πραγματικό χρόνο μέσω AI!

Ο Microsoft Edge browser θα προσφέρει σύντομα μετάφραση των videos σε πραγματικό χρόνο σε ιστοσελίδες όπως το YouTube, το LinkedIn, το Coursera και άλλα. Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης Build, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα AI λειτουργία θα είναι σε θέση να μεταφράζει προφορικό περιεχόμενο τόσο μέσω μεταγλώττισης, όσο και με εμφάνιση υποτίτλων ζωντανά την ώρα που το παρακολουθείτε.

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία υποστηρίζει τη μετάφραση των ισπανικών στα αγγλικά καθώς και τη μετάφραση των αγγλικών στα γερμανικά, τα ινδικά, τα ιταλικά, τα ρωσικά και τα ισπανικά. Εκτός του ότι προσφέρει έναν ωραίο τρόπο μετάφρασης βίντεο στη μητρική γλώσσα του χρήστη, η νέα λειτουργία AI του Edge θα πρέπει επίσης να κάνει τα βίντεο πιο προσιτά σε όσους είναι κωφοί ή βαρήκοοι.

Ο Microsoft Edge θα υποστηρίζει επίσης τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο για videos που εμφανίζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως το Reuters, το CNBC και το Bloomberg. Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες γλώσσες και υποστηριζόμενες ιστοσελίδες στο μέλλον.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στη σειρά χαρακτηριστικών AI που έχει προσθέσει η Microsoft στον Edge μέσω της ενσωμάτωσης του Copilot. Το Edge προσφέρει ήδη τη δυνατότητα περίληψης των videos του YouTube, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει περιλήψεις κειμένου για κάθε video, καθώς βασίζεται στην απομαγνητοφώνηση του video για τη δημιουργία της περίληψης.

Loading