Microsoft: Ετοιμάζει το δικό της κατάστημα mobile εφαρμογών

Το περίφημο νομοσχέδιο Digital Markets Act που υπερψήφισε πέρυσι η ΕΕ θα εξαναγκάσει οριστικά τις Apple και Google να επιτρέψουν την αγορά και εγκατάσταση εφαρμογών από άλλα καταστήματα πέραν των δικών τους App Store και Google Play Store αντίστοιχα από το 2024 και μετά. Η Microsoft βλέπει ως μοναδική ευκαιρία αυτήν την συγκυρία για να εισέλθει δυναμικά στον χώρο και γι’ αυτό ετοιμάζει το δικό της κατάστημα mobile εφαρμογών!

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στη Financial Times ο επικεφαλής του τμήματος Xbox της εταιρείας, Phil Spencer, παραδέχτηκε πως υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το νέο εγχείρημα και τόνισε ότι επιθυμία της εταιρείας είναι να προσφέρει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Xbox σε οποιαδήποτε οθόνη και σε όλους τους gamers παγκοσμίως. Σήμερα δεν είναι εφικτό να το πετύχει, αλλά πιστεύει πως ένα νέο κατάστημα mobile εφαρμογών θα της δώσει αυτή τη δυνατότητα με την εφαρμογή του νομοσχεδίου DMA.

Η Microsoft αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα κυρίως με το λανσάρισμα της cloud gaming υπηρεσίας στις φορητές συσκευές της Apple, καθώς η τελευταία απαιτεί να γίνει download του κάθε παιχνιδιού από το App Store. Γι’ αυτό η Microsoft καλεί τους χρήστες να επισκεφθούν την υπηρεσία cloud gaming μέσω του Safari browser και να πραγματοποιήσουν μια σειρά βημάτων, κάτι που όπως και να ‘χει δεν είναι και η πιο άμεση και εύκολη διαδικασία.

[via]

Loading