Η Microsoft αντιμετωπίζει υψηλό πρόστιμο από την ΕΕ σχετικά με τους browsers στο Windows

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Microsoft πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα ανταγωνιστικότητας σχετικά με την επιλογή διαφορετικών browsers σε προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows. H εταιρεία από το Redmond είχε υποσχεθεί το 2009 να τελειώσει την υπόθεση και να γλιτώσει πρόστιμο που μπορεί και να ανερχόταν μέχρι και στο 10 τοις εκατό του συνολικού τζίρου της εταιρείας!

Η Microsoft δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεσή της και τώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο που μπορεί να εκδοθεί και πριν το Πάσχα. Αυτή τη φορά η ποινή μπορεί να είναι και μεγαλύτερη αφού είναι η δεύτερη φορά που απέτυχε να συμμορφωθεί η Microsoft σε εντολή της ΕΕ.

Η ιστορία εκτείνεται από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2012 όταν η Microsoft απέδωσε σε τεχνικό λάθος την αδυναμία να παρέχει στον καταναλωτή εναλλακτική πρόταση στους browsers στο Windows 7 Service Pack 1. Μάλιστα, το συμβούλιο της Microsoft μείωσε το bonus του Steve Ballmer εν μέρει επειδή το τμήμα Windows δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[via Reuters]

Loading