Η Microsoft αξίζει πλέον περισσότερο από τη Google

H Microsoft ξεπέρασεε την αγοραστική αξία της Google (Alphabet) για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η αγοραστική αξία της Microsoft βρίσκεται στα $753 δισεκατομμύρια, ενώ αυτή της Alphabet (μητρική εταιρία της Google) στα $739 δισεκατομμύρια. Αυτό καθιστά τη Microsoft ως την τρίτη πιο ακριβή εταιρία στο κόσμο, πίσω από τις Apple και Amazon. Οι 2 εταιρίες, Microsoft και Alphabet έχουν αλλάξει θέση πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Η Microsoft εμφάνισε σημαντική άνοδο μετά την συνταξιοδότηση του πρώην CEO, Steve Ballmer, με την αξία της μετοχής να διπλασιάζεται με τον ερχομό του Satya Nadella, ο οποίος διορίστηκε ως CEO της επιχείρησης πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Nadella επανεστίασε τον στόχο της εταιρίας προς περισσότερες τεχνολογικές πλατφόρμες εκτός των Windows, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αν και η Microsoft βρίσκεται πίσω από την Apple και την Amazon σε αξία, ο τζίρος της προέρχεται από μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων. Η τιμή της μετοχής πέρασε για πρώτη φορά τα 100$ την Παρασκευή, με ειδικούς να αναφέρουν πως η αξία της εταιρίας μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο μέσα σε λίγα χρόνια.

[via]

Loading