Microsoft-Yahoo: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία εξαγοράς!

Φήμες θέλουν εδώ και καιρό τη Microsoft να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Yahoo, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη μια ανεπιτυχή προσπάθεια στο παρελθόν. Αυτή τη φορά οι φήμες επιβεβαιώνονται, με τον κολοσσό του software να επανεξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης της Yahoo πιο σοβαρά από ποτέ!

Σύμφωνα με πηγές, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας, επιτρέποντας στη Microsoft να "ξεσκονίσει" τα οικονομικά της Yahoo, προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά προχωρήσει σε προσφορά. Έτσι, ενώ μέχρι πρότινος ακούγονταν και άλλα μεγάλα ονόματα ως πιθανοί αγοραστές της Yahoo (όπως η AOL), η Microsoft είναι η μοναδική που προχώρησε σε τέτοιου είδους συμφωνία.

Προς το παρόν, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η Microsoft σκοπεύει να εξαγοράσει την εταιρεία ή να επενδύσει σε αυτή σε συνεργασία με άλλες εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου. Το σίγουρο είναι ότι έχει ένα σωρό λόγους να ενδιαφέρεται για τη Yahoo, με πρώτο και κύριο την αναζήτηση. Η Yahoo ενισχύει τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft με την τελευταία να μη θέλει κάποιον τρίτο στο παιχνίδι.

Εξίσου πιθανό είναι η Microsoft να επιθυμεί την ενσωμάτωση του Skype μέσα σε ορισμένες υπηρεσίες της Yahoo (π.χ. Yahoo Messenger). Όπως και να έχει, μια μελλοντική εξαγορά θα βοηθήσει αναμφίβολα και τις δύο εταιρείες, καθεμιά με το δικό της τρόπο...

[πηγή digitaltrends]
Loading