Microsoft: 600 εκατ. πωλήσεις αδειών Windows 7, 100.000 εφαρμογές στο Windows Phone Marketplace

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του Windows 8 και όμως το τρέχον λειτουργικό σύστημα της Microsoft συνεχίζει να πουλά με ταχύτατους ρυθμούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερες από 600 εκατ. άδειες για το Windows 7, εκ των οποίων οι 75 εκατ. πουλήθηκαν κατά το διάστημα των τελευταίων 5 μηνών.

Επιπλέον, ο κολοσσός του software φαίνεται ότι κατόρθωσε να πείσει τελικά τους developers να αναπτύξουν εφαρμογές για το Windows Phone, αφού το Windows Phone Marketplace ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 apps. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που καταχωρήθηκαν ποτέ στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft και όχι όσες εξακολουθούν να διατίθενται αυτή τη στιγμή (89.788 στον αριθμό). Από αυτές, το 19% έχει να κάνει με την ψυχαγωγία, το 15% με την παραγωγικότητα, το 13% είναι βιβλία και μόλις το 12% παιχνίδια.

Κατά τα άλλα, η εταιρεία έχει προγραμματίσει ειδική εκδήλωση για τις 20 Ιουνίου στο San Francisco, όπου θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη έκδοση του mobile λειτουργικού της, Windows Phone 8 Apollo.

[πηγή slashgear]
Loading