Αυτό είναι το πρώτο water park στον κόσμο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα!

Να και μια πολύ ευχάριστη είδηση από τις ΗΠΑ και κάτι που θα θέλαμε να δούμε όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά οπουδήποτε είναι αυτό εφικτό. Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του Morgan Inspiration Island στο San Antonio (Texas), ένα νέο water park που έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται εντελώς δωρεάν!

Το Morgan Inspiration Island περιλαμβάνει για αρχή 6 μεγάλες ατραξιόν και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικά σχεδιασμένο αναπηρικό καροτσάκι PneuChair που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το University of Pittsburgh. Το PneuChair είναι αδιάβροχο, έχεις βάρος 40kg και κινείται με τη βοήθεια πεπιεσμένου αέρα ("φορτίζει" πλήρως μέσα σε 10 λεπτά), μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αφήνουν στην άκρη τα συνήθως πολύ ακριβά αναπηρικά καρότσια τους.

Άλλα ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η δυνατότητα να αλλάζουν τη θερμοκρασία του νερού μέσα σε λίγα λεπτά, έτσι ώστε να απολαμβάνουν την εμπειρία και όσοι έχουν θέμα με το κρύο νερό. Να σημειωθεί, επίσης, ότι το νερό ανακυκλώνεται και φιλτράρεται αδιάκοπα.

Οι υπεύθυνοι του Morgan Inspiration Island δηλώνουν ότι θα πωλείται καθημερινά συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων (για τους συνοδούς) για να μην επικρατεί πολυκοσμία και οι κρατήσεις θα γίνονται online έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα περιμένουν σε ουρές όταν φτάσουν στο πάρκο.

Αναμφίβολα αξιέπαινη προσπάθεια και ελπίζουμε να βρει μιμητές παντού.

[via]

Loading