Μπλε τικ και στους επίσημους εταιρικούς λογαριασμούς Gmail

Σε μια περίοδο όπου η Twitter έχει μπερδέψει τον κόσμο με τα πισωγυρίσματα σχετικά με τα περίφημα μπλε τικς πιστοποίησης των επίσημων λογαριασμών, η Google ανακοινώνει ότι θα προσθέσει και αυτή το ίδιο σύμβολο πιστοποίησης στους εταιρικούς λογαριασμούς Gmail με σκοπό να ενισχύσει την αξιοπιστία της πλατφόρμας, αλλά και την ασφάλεια των χρηστών.

Συγκεκριμένα, το μπλε τικ θα εμφανίζεται δίπλα από τις διευθύνσεις email των εταιρειών που αιτούνται να το λάβουν, ούτως ώστε οι παραλήπτες των emails τους να καταλαβαίνουν ότι έχουν όντως εισερχόμενο μήνυμα από την συγκεκριμένη εταιρεία και όχι από κάποιον επίδοξο scammer ή hacker.

Τα μπλε τικς θα είναι ορατά σε όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς Google, για όλους τους πελάτες της υπηρεσίας Google Workspace και G Suite, ενώ δεν θα χρειαστεί κάποια ενέργεια από την πλευρά των απλών χρηστών για να εμφανίζονται στους δικούς τους λογαριασμούς. Παρόλα αυτά, οι διαχειριστές των εταιρικών διευθύνσεων email θα πρέπει να πιστοποιήσουν το επίσημο logo της εταιρείας τους στο σύστημα BIMI (Brand Indicators for Message Identification). Μετά την κατάθεση της αίτησης για το μπλε τικ, θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αν μη τι άλλο, είναι μια καλή κίνηση που αφορά όλους τους χρήστες του Gmail.

[Google]

Loading