myCopter, η ΕΕ προετοιμάζεται για τα ιπτάμενα αμάξια!

Πόσες φορές δεν έχετε ονειρευτεί ένα ιπτάμενο αμάξι; Λίγο οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, λίγο το μποτιλιάρισμα μας κάνει να ευχόμαστε καθημερινά τα αυτοκίνητα να μπορούσαν να πετάξουν...

Από την άλλη πλευρά, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο καθένας είχε στη διάθεση του ένα ιπτάμενο αμάξι, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδοι απρόσεχτοι ή κακοί οδηγοί προκαλούν καθημερινά δεκάδες ατυχήματα. Απουσία μάλιστα διαγράμμισης και Κ.Ο.Κ., το πιθανότερο είναι να προκληθεί ένα χάος!

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τη μέρα που θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας ...πετώντας, με το νεό Project που ακούει στο όνομα myCopter. Πρόκειται στην ουσία για ένα πλαίσιο, ώστε ακόμα και οι πιο "άσχετοι" οδηγοί να μπορούν να οδηγούν τα Προσωπικά Εναέρια Οχήματα τους (PAVs) με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Όχι, η ΕΕ δε σχεδιάζει να προβεί στη θέσπιση Κώδικα Ιπτάμενης Κυκλοφορίας ή στη δημιουργία ουράνιων δρόμων! Αυτό που σκοπεύει να κάνει είναι να καταστήσει τα οχήματα αυτά όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, με την έννοια ότι θα εξαρτώνται όσο γίνεται λιγότερο από τις οδηγικές ικανότητες του χειριστή τους.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν εμπόδια και να εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να προσγειωθεί κατευθείαν στο σαλόνι του σπιτιού του!

[πηγή mobilemag]
Loading