myFarmWeb: Η νέα υπηρεσία της Vodafone για βιώσιμη γεωργία στην Ευρώπη

Το Vodafone Business εφαρμόζει πιλοτικά τη νέα υπηρεσία, MyFarmWeb, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει την ψηφιοποίηση της γεωργίας σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας στους αγρότες μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συνδέεται με αγροτικούς αισθητήρες του IoT. Πέντε ευρωπαϊκά πιλοτικά αγροκτήματα στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία δοκιμάζουν ήδη την πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από 7.200 αγρότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η πλατφόρμα MyFarmWeb, που βασίζεται στο cloud, δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να αποθηκεύουν, να οπτικοποιούν και να προβάλλουν πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αισθητήρων Internet of Things (IoT) και άλλων πηγών δεδομένων στο πεδίο. Η πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα από το αγρόκτημα, προκειμένου να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων που διασφαλίζουν την καλύτερη υγεία του εδάφους και των καλλιεργειών, την αποτελεσματική χρήση του νερού και την εφαρμογή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων ακριβείας. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας του αγροκτήματος, βελτιστοποιεί και τις γεωργικές πρακτικές και, ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει τα εκπεμπόμενα αέρια του θερμοκηπίου.

Τα πέντε πιλοτικά αγροκτήματα στην Ευρώπη θα παρέχουν στην πλατφόρμα πολύτιμα σημεία δεδομένων για συγκεκριμένες περιοχές για τη χρήση των δεδομένων στο MyFarmWeb σύμφωνα με τις τοπικές γεωργικές πρακτικές και τους περιφερειακούς κανονισμούς. Τα πέντε επιλεγμένα αγροκτήματα είναι τα εξής: Dairygold στην Ιρλανδία, Llusar και Grima και τα δύο στην Ισπανία, Laporta στην Ιταλία και Agrar-Betriebsgemeinschaft Leine-Solling GbR στη Γερμανία.

Ο Vinod Kumar, Διευθύνων Σύμβουλος του Vodafone Business δήλωσε σχετικά: 

Το MyFarmWeb αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες και η πρόσβαση στα δεδομένα που παρέχουν, μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές και πράσινες. Μαζί, μπορούμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστήσει τον αγροτικό τομέα πιο ανθεκτικό και χωρίς αποκλεισμούς μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η βιωσιμότητα δεν θα αποβεί εις βάρος της κερδοφορίας

Ο Moises Infante, Τεχνικός Διευθυντής στο αγρόκτημα SAT Marigomez (προμηθευτής της Llusar), στην Ισπανία, δήλωσε: 

Το MyFarmWeb θα δώσει στο αγρόκτημά μας τη δυνατότητα να είναι έτοιμο για το μέλλον και έχει ήδη αποδειχθεί ότι αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, μπορούμε να συλλέξουμε δεδομένα από πολλές πηγές, όπως η ποιότητα του εδάφους, οι συγκεντρώσεις θρεπτικών ουσιών και η απόδοση, και να τα μετατρέψουμε σε εμπορικά εφαρμόσιμες πληροφορίες, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνουμε πιο γρήγορες και πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα μειώνουμε τα απόβλητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αυτή είναι μόνο η αρχή για το αγρόκτημά μας και στο μέλλον το MyFarmWeb θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πιο παραγωγικές και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, κάτι που γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τη συμμόρφωσή μας με την μεταβαλλόμενη νομοθεσία

Ο Sean O'Sullivan της Elm Hill Farm (Dairygold), στην Ιρλανδία πρόσθεσε: 

Η εισαγωγή του MyFarmWeb μάς εξοικονομεί πολύ χρόνο και έχει καταστήσει τη λειτουργία του αγροκτήματος πολύ πιο οικονομική. Στο παρελθόν, δεν ήμουν τακτικός χρήστης της τεχνολογίας, αλλά πάντα αναζητώ εργαλεία για να κάνω το αγρόκτημά μου πιο παραγωγικό. Το MyFarmWeb εγκατέστησε έναν μετεωρολογικό σταθμό με δυνατότητα IoT, ο οποίος μου δίνει το πλεονέκτημα να γνωρίζω τη σωστή ώρα για τον ψεκασμό και τη λίπανση των χωραφιών, χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσω μέχρι το αγρόκτημα για να διαπιστώσω ο ίδιος τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Τα δεδομένα που παρέχει το MyFarmWeb έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε εδώ, στο αγρόκτημα Elm Hill

Οι ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τους αγρότες να γίνουν πιο βιώσιμοι. Με το λανσάρισμα του MyFarmWeb, η Vodafone δεσμεύεται να φέρει νέες τεχνολογίες στους αγρότες και να συνεργάζεται με την αγροτική κοινότητα για την επίτευξη των στόχων που ορίζονται στη Στρατηγική Farm to Fork της ΕΕ, η οποία αποτελεί μέρος της Πράσινης Συμφωνίας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενθαρρύνει βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές, το Vodafone Business συνεργάζεται με εταίρους από το σύνολο της αλυσίδας αξίας, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών εξοπλισμού, προμηθευτών και ερευνητικών ινστιτούτων για την εισαγωγή νέων εφαρμογών και τεχνολογιών.

Loading