Νέα εμφάνιση σε grid και ομαδοποίηση ανοικτών καρτελών (tabs) στον Chrome browser για συσκευές Android

Πέρυσι το Μάιο προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας των Tab Groups στον Chrome browser (έκδοση Chrome 83) για desktops, μια λειτουργία που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη για να οργανώνεις καλύτερα τη δουλειά σου ειδικά αν συνηθίζεις να έχεις ανοικτές ταυτόχρονα πολλές καρτέλες.

Τώρα, η Google ξεκινά το λανσάρισμα της λειτουργίας Tab Groups και στην εφαρμογή Chrome για συσκευές Android, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και την εμφάνιση των ανοικτών καρτελών που πλέον γίνεται σε πλέγμα και όχι σε λίστα. Κάθε ανοικτή καρτέλα μας δείχνει μια προεπισκόπηση της ιστοσελίδας με το εικονίδιο και τον τίτλο της, ενώ σε κάθε Tab Group φαίνονται μέσα μικρότερα “κουτάκια” που αντιστοιχούν στις ανοικτές καρτέλες που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ομάδα.

Από πλευράς λειτουργικότητας, με ένα swipe αριστερά ή δεξιά μπορείς να διώξεις (κλείσεις) τις καρτέλες που δεν σου χρειάζονται πλέον, με drag and drop μπορείς να τις σύρεις μέσα σε μια ομάδα, μπορείς να ανοίγεις νέες καρτέλες απευθείας μέσα από μια συγκεκριμένη ομάδα,, ενώ μέσα στο group εμφανίζεται στο κάτω μέρος μια μπάρα με τα εικονίδια της κάθε ανοικτής ιστοσελίδας για άμεση μετάβαση.

Ήδη ορισμένοι χρήστες της έκδοσης Chrome 88 για συσκευές Android βλέπουν τις νέες λειτουργίες, αλλά σε περίπτωση που δεν έχουν εμφανιστεί σε εσάς, μπορείτε να μεταβείτε από την εφαρμογή στην σελίδα chrome://flags/ και από εκεί να αναζητήσετε τα “Tab Groups”, “Tab Grid Layout”, “Tab Groups Continuation” και “Tab Groups UI Improvements” για να τα ενεργοποιήσετε χειροκίνητα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading