Nearby Share: Ξεκίνησαν οι beta δοκιμές για το AirDrop της Google

Από τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε να δούμε κάτι σχετικό με το Nearby Share, τη λειτουργία ανταλλαγής αρχείων μεταξύ συσκευών που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, με την καθυστέρηση στην επίσημη αποκάλυψη του να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πανδημία του κορωνοϊού και την ακύρωση του συνεδρίου Google I/O 2020.

Η ανάπτυξη του Nearby Share δεν έχει σταματήσει και μάλιστα η Google έχει δώσει σε μερικούς beta testers τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν, ενώ υπόσχεται πως θα το λανσάρει σύντομα και θα υποστηρίζει τόσο συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 6 ή μεταγενέστερο, όσο και άλλες πλατφόρμες (π.χ. Windows, Chrome OS, macOS).

google-nearby-share-1.jpg

Με το Nearby Share οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε κάτι αντίστοιχο με το AirDrop της Apple. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να μοιράζονται ασύρματα αρχεία, εικόνες και links με άλλες συσκευές, αρκεί να διαθέτουν και αυτές ενεργοποιημένη τη λειτουργία. Η πρόσβαση στο Nearby Share θα γίνεται μέσω ξεχωριστής εφαρμογής που θα ζητά ορισμένα στοιχεία από τον χρήστη την πρώτη φορά που τη χρησιμοποιεί (π.χ. ονομασία συσκευής, επιλογή να φαίνεται η συσκευή του και κουμπί ενεργοποίησης).

google-nearby-share-2.jpg

Μόλις ο χρήστης πατήσει στο κουμπί ενεργοποίησης, η εφαρμογή θα αναζητά κοντινές συσκευές για τον διαμοιρασμό περιεχομένου. Η μεταφορά των δεδομένων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα τι θα επιλέξει ο χρήστης από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής (π.χ. μέσω WiFi, μέσω δεδομένων, offline μέσω Bluetooth). Ο παραλήπτης του αρχείου ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα εάν θέλει να δεχθεί ή όχι το εισερχόμενο αρχείο, έτσι ώστε να μην γίνονται λήψεις κατά λάθος ή από ανεπιθύμητες πηγές.

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τη Google για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το Nearby Share. Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα δοκιμών Play Services, δεν αποκλείεται να δείτε το Nearby Share αρκετά σύντομα.

[via]

Loading