Νέο iPad και iPad mini με τρομερές αναβαθμίσεις σε απόδοση

Ξεκίνησε πριν από λίγο το φθινοπωρινό Apple Event, με τον CEO της εταιρείας, Tim Cook, να κάνει την αρχή από την υπηρεσία Apple TV+ και τις πρεμιέρες νέων σεζόν και νέων παραγωγών που θα απολαύσουν οι συνδρομητές μέσα στο επόμενο τρίμηνο (και όχι μόνο), ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις πολλές υποψηφιότητες για βραβεία των υπαρχόντων παραγωγών μέσα σε λιγότερα από 2 χρόνια ζωής της υπηρεσίας.

iPad

Στη συνέχεια πέρασε στο iPad, το οποίο κατέγραψε αύξηση 40% σε πωλήσεις μέσα στην τελευταία χρονιά, και φυσικά προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου iPad.

Με οθόνη 10.2’’ Retina, νέο επεξεργαστή A13 Bionic που προσφέρει 20% μεγαλύτερη απόδοση σε CPU, GPU και Neural Engine, και είναι 3 φορές πιο γρήγορο από το κορυφαίο Chromebook και 6 φορές πιο γρήγορο από το ισχυρότερο Android tablet της αγοράς. Επιπλέον, ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής εικόνας προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για τις κάμερες του, τοποθετώντας κάμερα 12MP στην πρόσοψη με τη λειτουργία Center Stage του iPad Pro που εντοπίζει και κεντράρει το κάδρο στη θέση του χρήστη κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων ή ακόμη και των live streams (π.χ. TikTok).

Υποστηρίζονται το smart keyboard και third-party επιλογές περιφερειακών, όπως και το Apple Pencil, ενώ χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα iPadOS 15 με τα widgets, τα νέα multitasking controls.

Η τιμή του ξεκινά από μόλις $329.

ipad-mini.jpg

iPad mini

Εκτός από το μεγάλο μοντέλο, έχουμε και νέο iPad mini που λαμβάνει την μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του. Ριζικός επανασχεδιασμός στην κατασκευή με στρογγυλεμένες γωνίες, μικρό βάρος και νέα χρώματα, οθόνη 8.3’’ Retina (500nits φωτεινότητα), Touch ID στο home button επάνω δεξιά

Από πλευράς επιδόσεων θα δούμε 40% καλύτερη απόδοση CPU και 80% μεγαλύτερη απόδοση στο gaming (GPU), ενώ η Neural Engine προσφέρει 2x ταχύτερη απόδοση σε συνεργασία με τη CPU και τη GPU. Σημαντικό, επίσης, ότι διαθέτει υποδοχή USB Type-C για 10x φορές ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και φυσικά συμβατότητα με πληθώρα περιφερειακών συσκευών, αλλά και η ενσωμάτωση 5G modem για απόλυτη φορητότητα.

Στον τομέα της κάμερας έχουμε αλλαγές και στις δύο πλευρές. Πίσω αισθητήρας 12MP f/1.8 με True Tone flash και νέο επεξεργαστή εικόνας για δραματική βελτίωση στις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Μπροστά έχουμε επίσης αισθητήρα 12MP με υπερευρυγώνιο φακό και υποστήριξη του Center Stage. Στον ήχο βρίσκουμε 4x ηχεία τοποθετημένα κατάλληλα για κορυφαία εμπειρία ήχου είτε σε οριζόντια, είτε σε κάθετη θέση.

Η τιμή του νέου iPad mini ξεκινά από τα $499.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading