Νέο νομοσχέδιο της ΕΕ απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις περιγραφές των ηλεκτρονικών συσκευών

Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε επιδείξεις από διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των smartphones σχετικά με τεχνολογίες ταχύτατης φόρτισης, αλλά όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα αποτελέσματα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και έχει αποδειχθεί πολλάκις σε δοκιμές προϊόντων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πλέον αρκετά smartphones που συνοδεύονται από φορτιστή ισχύος 120W, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως φορτίζουν πάντοτε σε τόσο μεγάλη ισχύ. Αυτήν την πολιτική των εταιρειών θέλει να καταπολεμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με νέα νομοθεσία, η οποία ουσιαστικά είναι έτοιμη να επισημοποιηθεί όπως αναφέρεται στο επίσημο blog του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ΕΕ επιθυμεί να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια στις περιγραφές των χαρακτηριστικών των συσκευών και στο υλικό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για λόγους marketing, αλλά και ξεκάθαρες εξηγήσεις σε ό,τι αφορά την επισκευή των συσκευών και το αποτύπωμα τους στο περιβάλλον.

Μόλις ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και σιγά σιγά θα πρέπει να περιμένουμε ένα εντελώς διαφορετικό και πιο ειλικρινές μοντέλο προώθησης των ηλεκτρονικών συσκευών τουλάχιστον στην Ευρώπη.

[Europa]

Loading