Νέο σύστημα για την ακριβή μέτρηση των θερμίδων που καις κατά την άσκηση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα που υποδεικνύει πόσες θερμίδες καις κατά τη διάρκεια της άσκησης και το περιγράφουν ως μικρό, φθηνό και ακριβές.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της συσκευής είναι ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν τη συγκεκριμένη συσκευή. Οι ερευνητές του έργου ισχυρίζονται ότι τα smartwatches και τα smartphones μπορούν να απενεργοποιηθούν από 40% έως και 80%, όταν υπολογίζουν τις θερμίδες που καίγονται κατά τη δραστηριότητα του ασκούμενου.

accurate-calorie-counter.jpg

Ωστόσο, το σύστημα που ανέπτυξαν στο Πανεπιστήμιο του Stanford ενδέχεται να κάνει λάθος μόνο κατά 13%. Η εν λόγω συσκευή δοκιμάστηκε σε μία ομάδα ατόμων από τις ΗΠΑ και προέκυψε ότι δουλεύει εξαιρετικά καλά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνειδητοποίησαν ότι ένα ενδεχόμενο σφάλμα μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της μέτρησης των κινήσεων του καρπού ή των καρδιακών παλμών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading