Netflix: Αύξηση τιμών στις ΗΠΑ, για την ώρα σταθερή η Ελλάδα

Εν μέσω του δεύτερου και ισχυρότερου (όπως φαίνεται) κύματος της πανδημίας COVID19, η Netflix προχωρά σε αύξηση των τιμών συνδρομής στις ΗΠΑ για τα προγράμματα Standard και Premium, κατά $1 και $2 το μήνα αντίστοιχα. Οι τιμές πλέον έχουν διαμορφωθεί στα $13.99/μήνα και $17.99/μήνα, και όπως αντιλαμβάνεστε επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο αύξησης και σε άλλες χώρες.

Η αύξηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου και πρακτικά είχε προαναγγελθεί τότε από τον COO της εταιρείας, κ. Greg Peters, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στους μετόχους ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές στις χώρες όπου προσφέρουν το κάτι παραπάνω σαν υπηρεσία. Παράλληλα, τόνισε ότι με την αύξηση των τιμών θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις υψηλού επιπέδου παραγωγές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ υπολογίζει πως μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο (τα 73 εκατ. σε ΗΠΑ και Καναδά).

Με έναν γρήγορο έλεγχο που πραγματοποιήσαμε είδαμε ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι τιμές στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει πιο χαμηλές τιμές συνδρομής στα προγράμματα Standard και Premium από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί η Netflix με την απόφαση της, διότι ο ανταγωνισμός στις streaming υπηρεσίες έχει αυξηθεί κατακόρυφα με την έλευση των Disney+, Apple TV+, HBO Max κλπ.

netflix-prices-greece.jpg

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading