Netflix: Έχασε 970.000 συνδρομητές μέσα στο τελευταίο τρίμηνο

Παρά την τεράστια επιτυχία του Stranger Things και την επιστροφή του Better Call Saul για τα τελευταία επεισόδια, το κοινό έχει αρχίσει να απομακρύνεται από το Netflix λόγω και των αλλαγών που έχει προαναγγείλει η εταιρεία στο μοντέλο λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, η Netflix ανακοίνωσε πως έχασε 970.000 συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 (ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2022), ένας αριθμός αρκετά μεγάλος μεν, αλλά αρκετά καλύτερος από τα 2.000.000 απωλειών που υπολόγιζε η εταιρεία. Όπως και να ‘χει, αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια σε όγκο χρηστών στην ιστορία της Netflix.

Αυτήν την στιγμή, η Netflix καταγράφει 220.67 εκατομμύρια συνδρομητές και εκτιμά πως θα αυξηθούν κατά 1 εκατ. μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις 450 εργαζόμενων και περιμένει να επανέλθει στην κερδοφορία μέσω του λανσαρίσματος του συνδρομητικού πακέτου με διαφημίσεις, τις οποίες θα διαχειρίζεται η Microsoft, αλλά και με την καταπολέμηση του password sharing με την λειτουργία “Add a home” που θα προσθέτει ένα έξτρα κόστος για κάθε σπίτι που χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό.

[Netflix]

Loading