Netflix: Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσει το password sharing

Νωρίτερα φέτος η Netflix ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταπολεμήσει το περίφημο password sharing για να περιορίσει τις απώλειες εσόδων και τώρα αποκαλύπτει με ποιον τρόπο σκέφτεται να υλοποιήσει το σχέδιο της.

Η εταιρεία θα εμφανίσει την επιλογή “Add a home” στους λογαριασμούς και ουσιαστικά θα επιτρέψει σε έναν λογαριασμό να διαμοιράζεται σε διάφορα σπίτια, απλά ο κάθε έξτρα χρήστης θα χρεώνεται με επιπλέον χρήματα κάθε μήνα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη του “Add Extra Member” που δοκιμάζεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού, με το “Add a home” να έρχεται σύντομα στους χρήστες του Netflix σε Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα και Ονδούρα.

Οι συνδρομητές του Basic προγράμματος θα μπορούν να προσθέσουν έως 1 έξτρα σπίτι στον λογαριασμό τους, οι Standard μέχρι 2 σπίτια και οι Premium μέχρι 3 σπίτια. Οι τιμές για την Αργεντινή ορίστηκαν στα 219 πέσος (περίπου €1,66) ανά έξτρα σπίτι.

Να σημειωθεί ότι η Netflix θα επιτρέψει την χρήση του λογαριασμού όταν ταξιδεύεις σε άλλες χώρες και φυσικά ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφαιρεί τα έξτρα σπίτια από το μενού των ρυθμίσεων.

Λογικά οι δοκιμές του “Add a home” θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια του 2022 και από τις αρχές του 2023 θα επεκταθεί η λειτουργία σε όλο τον κόσμο.

[Netflix]

Loading