Netflix: Έρχεται το τέλος του password sharing;

Εδώ και αρκετά χρόνια το Netflix επιτρέπει να μοιράζεσαι τον κωδικό του λογαριασμού σου με άλλους χρήστες, μία επιλογή που συνήθως βολεύει ομάδες 3-4 ατόμων διότι μοιράζονται το κόστος της Premium συνδρομής (€13.99/μήνα). Με αυτόν τόν τρόπο απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα (έως 4K) με μόλις €3.5 ο καθένας, αντί €7.99 που θα πλήρωνε ο κάθε ένας ξεχωριστά για τη βασική συνδρομή που προσφέρει ανάλυση SD (ούτε καν HD).

Είναι αρκετά πιθανό πλέον ότι θα αλλάξει αυτή η πολιτική, δυστυχώς για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε το Netflix με αυτόν τον τρόπο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Streamable, σε ορισμένους χρήστες εμφανίστηκε ενημερωτικό μήνυμα όταν προσπαθούν να κάνουν login στον λογαριασμό τους με το εξής περιεχόμενο: Εάν δεν μένεις στον ίδιο χώρο με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού, τότε θα πρέπει να δημιουργήσεις τον δικό σου λογαριασμό για να έχεις πρόσβαση στο Netflix.

Μετά την εμφάνιση του μηνύματος, οι χρήστες θα έπρεπε είτε να πιστοποιήσουν τον λογαριασμό μέσω email ή γραπτού μηνύματος, ή να ξεκινήσουν κλασικά τη διαδικασία δημιουργίας νέου λογαριασμούς με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες (σε όσες χώρες προσφέρεται ακόμα). 

netflix-password-sharing-prompt.jpg

Εκπρόσωπος της Netflix δικαιολογήθηκε αναφέροντας ότι πρόκειται για δοκιμή με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς που τους ανήκουν, αλλά και ότι δεν έχουν πέσει θύματα καλοθελητών που μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να έχουν μάθει το password τους εν αγνοία τους.

Για να δούμε αν θα προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου σε όλο τον κόσμο ή αν θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από τους χρήστες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από την ιστοσελίδα iHeartRadio.

[via]

Loading