Neuralink: Ετοιμάζεται για κλινικές δοκιμές του εμφυτεύματος σε ανθρώπους

Ήταν το 2017 όταν είχαμε πρωτοαναφερθεί στη Neuralink και το όραμα του Elon Musk να δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα υγείας μέσω διασύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με τον υπολογιστή. Τότε η ιδέα έμοιαζε με ένα ακόμη τρελό σενάριο στο κεφάλι του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου και πολλοί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις εξαγγελίες του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο κόσμος είχε αρχίσει να ξεχνά την ύπαρξη της Neuralink έως ότου φτάσαμε στον Αύγουστο του 2020 για να γίνει μια πιο σοβαρή παρουσίαση της εταιρείας, καθώς και να δείξουν στο κοινό τα πρώτα δείγματα της δουλειάς, ενώ από το 2021 έχουν ξεκινήσει τα πειράματα με το εμφύτευμα σε μακάκο και γουρούνι.

Το project, λοιπόν, της Neuralink προχωρά κανονικότατα και τώρα μαθαίνουμε πως θα προχωρήσουν στις πρώτες κλινικές δοκιμές του εμφυτεύματος σε ανθρώπους. Η αποκάλυψη έγινε μέσω αγγελίας εργασίας για πρόσληψη υπευθύνου του σχετικού τμήματος στις εγκαταστάσεις της Neuralink στο Fremont (California).

Ως υπεύθυνος κλινικών δοκιμών θα έχεις στενή συνεργασία με ορισμένους από τους κορυφαίους γιατρούς και μηχανικούς, ενώ θα εργαστείς και με τους πρώτους εθελοντές.

Ο Elon Musk είχε εκφράσει στο παρελθόν την πεποίθηση του πως το εμφύτευμα της Neuralink θα μπορέσει να επαναφέρει πλήρως την κινητικότητα ατόμων με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, τόνισε πως οι δοκιμές στον μακάκο έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και πλέον συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου το εμφύτευμα να είναι απόλυτα ασφαλές, αξιόπιστο και εύκολο να αφαιρεθεί από τον ασθενή.

Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε νέα για το ενδεχόμενο κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθότι χρειάζονται οι απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Άλλωστε, ο Elon Musk είναι γενικά λαλίστατος όταν πρόκειται για projects των εταιρειών του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

**Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Medium.

[via]

Loading