NIO ET7: Το νέο ηλεκτρικό sedan από την «Tesla της Κίνας»

Η NIO έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές στο παρελθόν ως η “Tesla της Κίνας” και έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία με πωλήσεις ηλεκτρικών SUVs στη χώρα, αλλά δεν σκοπεύει να περιοριστεί μόνο σε εκείνη την αγορά. Η εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις για επέκταση στη Δύση και ενδεχομένως να τα καταφέρει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Για την ώρα μας εντυπωσιάζει με το νέο NIO ET7, το οποίο αποκάλυψε σε ξεχωριστή εκδήλωση στην Κίνα. Πρόκεται για ένα ηλεκτρικό sedan που προσφέρει υψηλές επιδόσεις και πολύ μεγάλη αυτονομία, ενώ δυνητικά θα μπορέσει να φτάσει σε επίπεδο απόλυτα αυτόνομης κίνησης με μια προσέγγιση παρόμοια με αυτήν της Tesla (βλ. Full Self-Driving).

Η εταιρεία αναφέρει ότι “γράφει” 0-100km μέσα σε 3.9sec και προσφέρει αυτονομία πάνω από 500km με τη μπαταρία χωρητικότητας 70kWh, πάνω από 700km με χωρητικότητα 100kWh και πάνω από 1000km με μπαταρία 150kWh. Για την αυτόνομη οδήγηση, το ΝΙΟ ΕΤ7 είναι εξοπλισμένο με 4 επεξεργαστές Nvidia Orin και 33 αισθητήρες (11x κάμερες ανάλυσης 8MP, 1x LiDAR, 5x mmWave radars, 12x ultrasonic sensors, 2x HPP, V2X και ADMS).

Η τιμή εκκίνησης για το NIO ET7 είναι τα 448.000 yuan (περίπου €56.500) και η εταιρεία θα προσφέρει διαφορετικούς τρόπους χρηματοδότησης, όπως η υπηρεσία BaaS (Battery-as-a-Service) για μικρότερο κόστος απόκτησης με μηνιαία χρέωση για τη μπαταρία του.

Θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και μένει να δούμε αν μέχρι τότε θα έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το άλμα στην Ευρώπη και υπό ποιες συνθήκες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading