Normal: Τα custom 3D printed ακουστικά - ψείρες με βάση το σχήμα και το μέγεθος του αυτιού [Videos]

NORMAL-earphones

Το πιθανότερο είναι ότι σας έχει τύχει να προσπαθήσετε να φορέσετε κάποια ακουστικά "ψείρες" και να μην στέκονται εύκολα στα αυτιά σας ή να μην νιώθετε άνετα όταν τα φοράτε ή να μην εφαρμόζουν όπως πρέπει με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες στον ήχο. Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς τα περισσότερα ακουστικά κατασκευάζονται σε μαζική παραγωγή με ένα συγκεκριμένο καλούπι αλλά τα αυτιά των χρηστών δεν έχουν το ίδιο σχήμα.

Normal-earphones-parts

Η λύση έρχεται από τη Normal, μια start-up εταιρεία που κατασκευάζει ακουστικά κατά παραγγελία με τεχνολογία 3D printing, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του αυτιού. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή στη συσκευή του (Android και iOS), να τοποθετήσει ένα κέρμα των 25cent (US$) στο ύψος της φαβορίτας για σύγκριση και να φωτογραφήσει τα αυτιά του (και τα δύο, επειδή μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά).

Στη συνέχεια, η Normal υπολογίζει με ακρίβεια το μέγεθος και το σχήμα για να ξεκινήσει τη 3D εκτύπωση των ακουστικών. Κάθε ζευγάρι διαθέτει επιχρυσωμένα βύσματα για την καλύτερη δυνατή μετάδοση ήχου και κοστίζει $199.

[via]

Loading