Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα στη CES 2013 τη νέα γενιά mobile επεξεργαστών Tegra 4 "Wayne", για την οποία είχαμε πληροφορίες πριν από μερικές εβδομάδες, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ταχύτερο mobile επεξεργαστή στον κόσμο.

Nvidia Tegra 4

Συγκεκριμένα, ο Tegra 4 διαθέτει 4 πυρήνες ARM Cortex-A15, οι οποίοι συνοδεύονται από έναν ακόμη πυρήνα για την εκτέλεση απλών διεργασιών έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια (όπως και στον Tegra 3). Η απόδοση της CPU είναι κατά 2.6 φορές μεγαλύτερη από τον Tegra 3, ενώ οι 72 πυρήνες GPU προσφέρουν 6 φορές μεγαλύτερη ισχύ από τον προκάτοχο του και δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου ανάλυσης 4K, κάτι που συναντάμε πρώτη φορά σε mobile επεξεργαστή.

Επιπλέον, στον Tegra 4 περιλαμβάνεται κάτι που η Nvidia ονομάζει Computational Photography Architecture, χάριν στο οποίο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτεί η κάμερα για να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες (π.χ. HDR), αλλά για ακόμα μία φορά η εταιρεία δεν φρόντισε να ενσωματώσει 4G LTE modem, αν και υπάρχει η υποστήριξη του Icera i500 chipset.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, ο Tegra 4 καταναλώνει 45% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον Tegra 3 και η Nvidia ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει μέχρι 14 ώρες αναπαραγωγή HD video σε μελλοντικά smartphones.

Προς το παρόν, η μόνη συσκευή που έγινε γνωστό ότι θα χρησιμοποιεί τον Tegra 4 θα είναι η φορητή Android παιχνιδοκονσόλα Project SHIELD, για την οποία θα μιλήσουμε στο επόμενο post.

[PR]

Advertisements