Ο Chrome browser θα ντροπιάζει τις αργές ιστοσελίδες με σχετικό σήμα

Αφότου έβαλε στο στόχαστρο τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν επιθετικές ή/και κρυμμένες μορφές διαφήμισης, η Google ετοιμάζεται να “τιμωρήσει” και τις ιστοσελίδες που είναι αργές στο άνοιγμα τους στον Chrome browser, τοποθετώντας ένα ξεχωριστό σήμα για να τις “ντροπιάσει”.

Το σήμα αυτό θα εμφανίζεται μόλις ο χρήστης επισκεφτεί κάποια αργή ιστοσελίδα με σκοπό να τον ενημερώσει πως θα καθυστερήσει το άνοιγμα της. Ένα παράδειγμα που αλίευσε η ιστοσελίδα Android Police μας δείχνει το σήμα με μήνυμα “usually loads slow”, ενώ στις γρήγορες ιστοσελίδες θα χρωματίζεται με πράσινο χρώμα η μπάρα φόρτωσης για να υποδείξει την καλή ταχύτητα τους. Δεν αποκλείεται, πάντως, η σήμανση να γίνεται προτού πατήσει στο link ο χρήστης.

chrome-slow-badge.jpg

Πέραν αυτών των πληροφοριών δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται για να μην επισημανθεί μια ιστοσελίδα ως αργή από το νέο σύστημα του Chrome browser. Λογικά, το λανσάρισμα της νέας λειτουργίας θα γίνει σταδιακά και θα χρειαστεί χρόνος για να βλέπουμε αυτές τις ενημερώσεις για την πλειοψηφία των ιστοσελίδων. Εξετάζεται, παράλληλα, και το ενδεχόμενο απλά να εμφανίζεται σήμα καλής ταχύτητας στις γρήγορες ιστοσελίδες και κανένα στις αργές.

Θα το δούμε στην πορεία αν με αυτόν τον τρόπο θα επηρεάσει και την εμφάνιση των αργών ιστοσελίδων στις υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Loading