Οι startups της Samsung διακρίθηκαν με 29 βραβεία στη CES 2023

Η Samsung ανακοίνωσε την παρουσίαση των νέων καινοτόμων έργων που αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος «C-Lab» στην CES 2023. Η Samsung θα αποκαλύψει τέσσερα συναρπαστικά έργα από το «C-Lab Inside», το εσωτερικό πρόγραμμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, και οκτώ startups που υποστηρίζονται από το «C-Lab Outside», το πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων της εταιρείας. Από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες της CES θα πάρουν μία πρώτη γεύση από τα καινοτόμα έργα στο Eureka Park στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α., τον κύριο εκθεσιακό χώρο πολλών startups από όλο τον κόσμο. Η Samsung προσβλέπει πως, μέσω της CES, οι startups του «C-Lab» θα εμπλακούν στην παγκόσμια αγορά, ενισχύοντας την επιχειρηματική τους σκοπιμότητα και συναντώντας πιθανούς επενδυτές.

«C-Lab Inside»: Παρουσίαση των Metaverse και Lifestyle έργων από τους εργαζόμενους στη Samsung

Από το 2016, η Samsung παρουσιάζει τα έργα του «C-Lab Inside» στη CES. Για το 2023, τα έργα διακρίνονται για την καινοτομία, την εμπορευσιμότητα και την πληρότητα τους, μεταξύ όσων αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή εντός της εταιρείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Το Meta-Running, μια πλατφόρμα metaverse για την εκμάθηση της σωστής μεθόδου τρεξίματος

  • Το Porkamix, μια πλατφόρμα metaverse που προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία συναυλίας

  • Το Soom, μια νέα εμπειρία διαλογισμού που παρέχει feedback σε πραγματικό χρόνο

  • Το Falette, μία εφαρμογή ψηφιακού μετασχηματισμού σε 3D για προϊόντα οικιακού υφάσματος

«C-Lab Outside»: Στο επίκεντρο της CES θα βρεθούν startups που παρουσιάζουν ρομπότ, AI και άλλες καινοτομίες

Το «C-Lab Outside» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και αποτελεί ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων που ξεκίνησε για να τονώσει το οικοσύστημα των startups στην Κορέα. Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «C-Lab Outside» παρέχονται χώροι εργασίας, εξειδικευμένη καθοδήγηση από τους ανθρώπους της Samsung και παροχή συμβουλών ψηφιακού μάρκετινγκ και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η πρόσθετη υποστήριξη περιλαμβάνει πιθανές συνεργασίες με τη Samsung Electronics και ευκαιρίες συμμετοχής σε σημαντικές εκθέσεις IT, όπως είναι η CES και η KES (Korea Electronics Show).

Τον τελευταίο χρόνο, η Samsung, το Daegu Center και το Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation που απαρτίζουν το «C-Lab Outside», προετοιμάζουν αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις για να αναπτύξουν την τεχνολογία τους και να είναι έτοιμες να παρουσιαστούν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της CES 2023. Οι οκτώ startups που επιλέχθηκαν είναι:

  • Το NdotLight, μια διαδικτυακή λύση 3D σχεδιασμού

  • Το NEUBILITY, μια υπηρεσία παραδόσεων σε αστικές περιοχές μέσω αυτοοδηγούμενων ρομπότ

  • Το 40FY, μια ψηφιακή εφαρμογή για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας από την εξέταση έως τη θεραπεία

  • Το CELLICO, ένα μικροβιονικό μάτι για ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις αμφιβληστροειδούς

  • Το Plask, ένα ΑΙ και browser εργαλείο επεξεργασίας κινήσεων και animation

  • Το Wrn Technologies, μία υπηρεσία εκπαίδευσης συγγραφής και δημιουργίας περιεχομένου με χρήση τεχνολογίας Generative AI

  • Το Catius, έναν πολυδιάστατο «συνομιλητή» για παιδιά

  • Το Erangtek, μία λύση IoT επέκτασης δικτύου για οικιακούς χρήστες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κλήσεων

Οι νεοφυείς εταιρείες του «C-Lab» σημειώνουν ρεκόρ 29 διακρίσεων στα Βραβεία Καινοτομίας CES 2023

Τον Νοέμβριο του 2022, η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA) ανακοίνωσε τους νικητές των Βραβείων Καινοτομίας CES 2023 σε 28 κατηγορίες προϊόντων, που περιλαμβάνουν το βραβείο «Καλύτερης Καινοτομίας». Έργα από τις νεοφυείς επιχειρήσεις του «C-Lab» έλαβαν 2 Βραβεία Καλύτερης Καινοτομίας και 27 βραβεύτηκαν με Τιμητικά Βραβεία Καινοτομίας. Το «C-Lab» συγκέντρωσε 22 Βραβεία Καινοτομίας το 2022 και άλλα 7 το 2023 για τις ξεχωριστές τεχνολογίες που παρουσίασε.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ότι οι νεοσύστατες εταιρείες του «C-Lab» επιβεβαιώνουν την τεχνολογική τους ικανότητα στην παγκόσμια σκηνή, όπως αποδείχθηκε κατακτώντας τα περισσότερα Βραβεία Καινοτομίας στη CES από ποτέ», σημείωσε ο Hark Kyu Park, Πρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της Samsung Electronics. «Ελπίζουμε ότι οι νεοσύστατες εταιρείες του «C-Lab» θα στοχεύσουν πιο ενεργά την παγκόσμια αγορά και θα επιδείξουν την αριστεία των κορεατικών startups».

Συγκεκριμένα, η Dot Inc., η οποία αναπτύσσει συσκευές και λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης, αναδείχθηκε νικητής του βραβείου Καλύτερης Καινοτομίας της CES 2022 στην κατηγορία «Προσβασιμότητας», ενώ απέσπασε και δύο τιμητικά βραβεία καινοτομίας. Ακόμη, η Verses, που ανέπτυξε το Meta Music System για streaming, έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας CES 2023 στην κατηγορία «Streaming».

Συνολικά, επτά από τις οκτώ startups που θα βρίσκονται στο περίπτερο του «C-Lab» (NEUBILITY, 40FY, NdotLight, CELLICO, Plask, Catius, Wrtn Technologies) έλαβαν Βραβεία Καινοτομίας. Επιπλέον, επτά νεοφυείς επιχειρήσεις από το «C-Lab Inside» και 11 πρώην νεοσύστατες εταιρείες του «C-Lab Outside» έλαβαν δύο βραβεία Καλύτερης Καινοτομίας και 20 Βραβεία Καινοτομίας.

Η Samsung πέτυχε τον στόχο της να αναπτύξει 500 startups και έργα μέσα σε πέντε χρόνια

Το 2018, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την επιτάχυνση 300 κορεατικών startups μέσω του «C-Lab Outside» και 200 έργων μέσω του «C-Lab Inside» σε διάστημα πέντε ετών. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει ενισχύσει την επιτάχυνση συνολικά 506 startups και έργων (304 από το «C-Lab Outside» και 202 από το «C-Lab Inside»).

Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε και το «C-Lab Family», ένα μοναδικό επαγγελματικό δίκτυο μέσω του οποίου οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Samsung ακόμα και μετά την «αποφοίτησή» τους από το πρόγραμμα «C-Lab Outside» ή την απόσχισή τους από το «C-Lab». Επίσης, δημιούργησε το «C-Lab Scale-Up Committee», στοχεύοντας να επεκτείνει σταδιακά τις συνεργασίες και τις επενδύσεις για την οικογένεια του «C-Lab» στο μέλλον.

Loading