Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το νομοσχέδιο του κυβερνήτη της Florida για τα κοινωνικά δίκτυα

Απορρίφθηκε ο νόμος που είχε εισάγει ο κυβερνήτης της Florida, Ron DeSantis περί αποκλεισμού πολιτικών προσώπων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το νόμο, το κράτος θα είχε το δικαίωμα να επιβάλλει υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν απαγόρευαν ή καταργούσαν λογαριασμούς πολιτικών προσώπων.

Ο Ron DeSantis είχε προτείνει το νόμο λίγο μετά την απόφαση του Facebook, του Instagram και του Twitter να καταστείλει το λογαριασμό του πρώην Προέδρου Donald Trump. Οι Ρεπουμπλικανικοί πολιτικοί κατηγόρησαν τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ότι έχουν αντι-συντηρητική προκατάληψη. Αφού το νομοσχέδιο πέρασε με επιτυχία από το νομοθετικό σώμα και τη Γερουσία της Florida, ο DeSantis υπέγραψε το νόμο τον Μάιο.

H NetChoice και η Computer & Communications Industry Association – ομάδες που εκπροσωπούσαν τους τεχνολογικούς κολοσσούς - υπέβαλαν αγωγή αμφισβήτησης της νομοθεσίας. Ο δικαστής Hinkle εξήγησε ότι οι ενάγοντες θα κέρδιζαν πιθανώς την αγωγή με τον ισχυρισμό ότι ο νέος νόμος παραβιάζε την Πρώτη Τροποποίηση, εάν η υπόθεση πήγε σε δίκη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading