OnePlus 5G: Το είδαμε (στο περίπου) στο MWC 2019, θα κοστίζει λιγότερο από $1000

Η OnePlus το είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει μαζί της στο MWC 2019 το 5G smartphone που ετοιμάζει, το οποίο είδαμε από κοντά σε ειδικό χώρο στο περίπτερο της Qualcomm. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να δεις και πολλά έτσι όπως το έχουν τοποθετήσει (ούτε φυσικά να το πιάσεις στα χέρια σου), αλλά είχαμε ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον CEO της εταιρείας, κ. Pete Lau.

Το 5G smartphone της OnePlus θα διαθέτει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855 με το X50 5G modem και η εταιρεία αναφέρει ότι χάριν στα δίκτυα 5G θα μπορέσει να προσφέρει μια τρομερά βελτιωμένη εμπειρία gaming. Στο booth βλέπαμε ένα demo του Ace Combat 7 για να επιδείξουν τη μηδαμινή καθυστέρηση (latency) σε σύγκριση με την τεχνολογία 4G.

To 5G αναμένεται ότι θα αλλάξει τα πάντα. Από το gaming και την επικοινωνία, μέχρι την Υγεία και ακόμη περισσότερα. Επιπλέον, μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα όλα τα προαναφερθέντα. Ένα πολύ καλό παράδειγμα για την επίδραση του 5G στον κόσμο είναι το gaming, χάριν στη δραματική αύξηση της ταχύτητας, τη μείωση της καθυστέρησης και τον όγκο των δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν για να υλοποιηθεί η υπόσχεση του cloud gaming.

Σε συνδυασμό με τις πανίσχυρες συσκευές της OnePlus, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν προηγμένα παιχνίδια οπουδήποτε και αν βρίσκονται, αρκεί να έχουν πρόσβαση σε δίκτυο 5G. Εκτός από το 5G modem, μια συσκευή δεν θα χρειάζεται να έχει τρομερές τεχνικές διαφορές από τα 4G smartphones.

Pete Lau, CEO της OnePlus

Ειδικά το τελευταίο σχόλιο του κ. Lau ίσως υποδηλώνει πως το 5G smartphone της OnePlus δεν θα διαφέρει και πολύ από το OnePlus 6T. Σε ό,τι αφορά την τιμή επιβεβαίωσε ότι θα κοστίζει λιγότερο από $1000.

Loading