OnePlus: Θα λογίζεται ως sub-brand της OPPO

Λίγες ημέρες νωρίτερα η OnePlus είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης με το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας OPPO, προκειμένου να βελτιωθούν οι δραστηριότητες των εταιρειών και να αξιοποιηθούν κατά το μέγιστο οι κοινόχρηστοι πόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες OnePlus και OPPO ανήκουν αμφότερες στην BBK Electronics, άρα θεωρούνται και είναι «συγγενικά» brands της μητρικής εταιρείας. Συνεπώς, δεν αποτέλεσε έκπληξη η απόφαση της συγχώνευσης των δύο τμημάτων των εταιρειών.

Ωστόσο, διέρρευσε ένα έγγραφο στο Twitter το οποίο ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η σχέση των δύο εταιρειών. Το έγγραφο αναφέρει ότι «με την ενσωμάτωση (των δύο τμημάτων) η OnePlus γίνεται brand της OPPO, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα». Το σημείωμα συνεχίζει να λέει ότι η συγχώνευση θα βοηθούσε την OnePlus και την Oppo να «βελτιώσουν τους πόρους» και την αποτελεσματικότητά τους.

«Με τη συγχώνευση και των δύο εταιρειών, θα έχουμε περισσότερους πόρους για να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερα προϊόντα. Θα μας επιτρέψει επίσης να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις επιχειρήσεις μας», αναφέρεται επίσης στο έγγραφο.

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική απόφαση και είναι πιθανό να μην επιφέρει σημαντικές αλλαγές για τους καταναλωτές, καθώς και οι δύο εταιρείες μοιράζονται ήδη κοινή αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading