Oppo: Ανακοίνωσε τεχνολογία φόρτισης 125W και ασύρματη φόρτιση στα 65W

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Oppo παρουσίασε πριν από λίγη ώρα το νέο σύστημα φόρτισης σε ισχύ 125W για smartphones, το οποίο θεωρητικά θα φορτίζει μια μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh στο 41% μέσα σε 5 λεπτά και στο 100% μέσα σε 20 λεπτά. Τα νούμερα αυτά είναι, πάντως, λίγο μικρότερα από αυτά της τεχνολογίας 120W της Vivo (50% σε 5 λεπτά, 100% σε 15 λεπτά).

Η Oppo ξεκαθάρισε πως δεν είναι έτοιμη για εφαρμογή σε εμπορικό προϊόν διότι μια τόσο μεγάλη ισχύς απαιτεί επανασχεδιασμό της μπαταρίας, του καλωδίου φόρτισης και του ίδιου του φορτιστή με γνώμονα την ασφάλεια και την αποδοτικότητα (να μην υποβαθμίζεται γρήγορα η μπαταρία). Η διαφορά με τις προηγούμενες τεχνολογίες Dash Charge της εταιρείας φαίνεται και στο καλώδιο, διότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιείται καλώδιο USB-C και στις δύο άκρες.

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση από την εταιρεία αφορά τον ταχύτατο ασύρματο φορτιστή ισχύος 65W AirVOOC που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση μιας μπαταρίας 4000mAh μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Σύμφωνα με την Oppo, η τεχνολογία 65W AirVOOC είναι ταχύτερη από τις ενσύρματες υπάρχουσες λύσεις της ίδιας ισχύος.

Για την ώρα δεν έχουμε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εμπορική χρήση των νέων τεχνολογιών.

[via]

Loading