Οριστικά άκυρη η συμφωνία εξαγοράς της ARM από την Nvidia έναντι $40 δισ.

Οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Nvidia και SoftBank για την εξαγορά της ARM από την πρώτη με $40 δισ., καθώς οι δύο εμπλεκόμενες εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα πως δεν θα προχωρήσει η αρχική συμφωνία λόγω των ενστάσεων που προέβαλαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η προκαταβολή του $1.25 δισ. που έδωσε η Nvidia στη SoftBank δεν είναι επιστρεπτέα και θα καταγραφεί κανονικά στα έσοδα της τελευταίας για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2022.

Οι πληροφορίες για την ακύρωση της συμφωνίας άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, μιας και τους προηγούμενους μήνες είχαν εκφράσει την αντίθεση τους οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές περί υγιούς ανταγωνισμού σε πολλές χώρες. Ειδικά τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα εις βάθος υπό το φόβο ότι η Nvidia θα περιόριζε την πρόσβαση στις αρχιτεκτονικές των chipsets της ARM. Από την πλευρά της, η Nvidia είχε αντιπαραθέσει αποδείξεις πως δεν σκόπευε να κρατήσει την αποκλειστικότητα των προϊόντων της ARM, παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να πείσει την ΕΕ.

Σειρά πήρε μετά η FTC, η οποία διερεύνησε τους όρους της εξαγοράς και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή προκειμένου να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Η επικείμενη συγχώνευση θα δώσει στην Nvidia τη δυνατότητα να ελέγξει πλήρως την τεχνολογία προς όφελος της, κάτι που θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, την καινοτομία και ενδεχομένως θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές για εκατομμύρια χρήστες που επωφελούνται από τα προϊόντα της ARM.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading