Η Microsoft συμφώνησε και με την Nvidia για 10ετη πρόσβαση στους τίτλους μέσω της υπηρεσίας GeForce NOW

Η 10ετης συμφωνία με τη Nintendo για το Call of Duty δεν ήταν η μόνη ηχηρή κίνηση της Microsoft στην προσπάθεια της να πείσει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τις καλές προθέσεις της στην επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Η εταιρεία ανακοίνωσε μετά από λίγες ώρες ότι ήρθε σε συμφωνία και με την Nvidia για την προσθήκη των παιχνιδιών του Xbox Game Pass στην συνδρομητική game streaming υπηρεσία GeForce NOW.

Η ανακοίνωσε έγινε σε συνέντευξη Τύπου της Microsoft στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της εταιρείας, Brad Smith, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με αξιωματούχους της ΕΕ για να εγκρίνουν την πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $69 δισ.

Η συμφωνία με την Nvidia αποδεικνύει ότι και η τελευταία δίνει την δική της έγκριση, ενώ βλέπουμε παράλληλα πως ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Microsoft στον τομέα του cloud gaming θα αποκτήσει για τουλάχιστον 10 χρόνια πρόσβαση σε πληθώρα τίτλων που ανήκουν σε αυτήν. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται προφανώς και οι τίτλοι της Activision Blizzard, αν φυσικά κλείσει οριστικά το deal. Να σημειωθεί, όμως, ότι οι συνδρομητές του Nvidia GeForce NOW δεν θα έχουν πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο του Xbox Game Pass Ultimate, αλλά μόνο στους τίτλους που έχουν αγοράσει.

Εξάλλου, ο Brad Smith δήλωσε στο δίκτυο CNBC πως η συμφωνία που τρέχει με τη Sony για το Call of Duty ολοκληρώνεται το 2024 και επανέλαβε την πρόθεση της Microsoft να κλείσει νέα συμφωνία 10ετους διάρκειας που θα εξασφαλίσει ότι το Call of Duty και άλλοι τίτλοι της Activision Blizzard θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμοι για το PlayStation από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, με τους ίδιους όρους και τα ίδια χαρακτηριστικά.

[via]

Loading