Οριστικό: Από αυτήν την ημερομηνία τα iPhone θα πρέπει να διαθέτουν υποδοχή USB-C

Το πολύκροτο σίριαλ με την υποχρεωτική χρήση υποδοχής USB-C στις ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται στην Ευρώπη έχει πλέον καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης για τους κατασκευαστές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον περασμένο Οκτώβριο το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε διευκρινήσει από πότε θα τεθεί οριστικά σε εφαρμογή. Τώρα, η δημοσίευση της σχετικής οδηγίας μας δίνει την απάντηση: όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα πωλούνται στην Ευρώπη από τις 28 Δεκεμβρίου 2024 και έπειτα θα πρέπει να διαθέτουν υποδοχή USB-C για την φόρτιση τους.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι οι συσκευές που βασίζονται αποκλειστικά σε τεχνολογία ασύρματης φόρτισης δεν θα χρειάζεται να διαθέτουν υποδοχή USB-C, ενώ θα υπάρχουν και εξαιρέσεις για τις ηλεκτρονικές συσκευές που το μέγεθος τους δεν επιτρέπει την χρήση τέτοιας υποδοχής (π.χ. smartwatches, fitness trackers).

Αυτό σημαίνει ότι η σειρά iPhone 16 θα κυκλοφορήσει σίγουρα με υποδοχή USB-C, αν και το πιθανότερο είναι ότι η Apple θα συμμορφωθεί με τον κανονισμό της ΕΕ από την επόμενη γενιά iPhone 15 που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

[via]

Loading