Οριστικό: Η Twitter στα χέρια του Elon Musk!

Μετά από μήνες θεότρελων καταστάσεων και πισωγυρισμάτων, η Twitter πέρασε οριστικά στα χέρια του Elon Musk με το αρχικό ποσό της συμφωνίας. Οι πρώτες κινήσεις του δισεκατομμυριούχου ήταν να αποσύρει άμεσα την εταιρεία από το Χρηματιστήριο και να απολύσει υψηλόβαθμα στελέχη της, όπως ο CEO (Parag Agrawal), ο CFO (Ned Segal), η επικεφαλής του νομικού τμήματος (Vijaya Gadde) και ο γενικός σύμβουλος (Sean Edgett).

Ο Elon Musk είχε δείξει τις προθέσεις του για την Twitter στις αρχές του περασμένου Απρίλη, όταν και πήρε στα χέρια του το 9.2% της εταιρείας επενδύοντας περίπου $3 δισ. Μετά από 10 ημέρες ανακοίνωσε την προσφορά του για την εξαγορά της με περίπου $44 δισ., το ΔΣ την αποδέχτηκε αλλά σύντομα ο Musk άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις κατηγορώντας το ΔΣ πως κρύβει σκόπιμα τον πραγματικό αριθμό των bots και των fake λογαριασμών.

Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό ώσπου τελικά ο Musk αποφάσισε να τηρήσει τους όρους της αρχικής συμφωνίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τι ήταν αυτό που έπεισε τελικά τον Musk να ολοκληρώσει το deal, αλλά από την έναρξη του δικαστηρίου στις 17 Οκτωβρίου είχε δείξει την πρόθεση του να αποφύγει την όλη διαδικασία. Μάλιστα, στις αρχές του μήνα δήλωσε πως θα αγόραζε τελικά την Twitter εάν με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να μείνει μακριά από τις δικαστικές αίθουσες και η Δικαστής Kathaleen McCormick του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι την 28η Οκτωβρίου.

Μπήκαμε, λοιπόν, σε μια νέα εποχή για την Twitter και μένει να δούμε αν ο Elon Musk θα μείνει πιστός στις εξαγγελίες του για μια πραγματικά ουδέτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Musk έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί απόλυσης του 75% των εργαζόμενων της εταιρείας…

[via]

Loading