Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πήρε θέση για τη θεωρία συνωμοσίας μεταξύ 5G και κορωνοϊού

Αναφερθήκαμε και εμείς πρόσφατα στο τραγελαφικό γεγονός της πυρπόλησης κεραιών και εξοπλισμού 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, διότι έχει κυκλοφορήσει η περίφημη, πλέον, θεωρία συνωμοσίας που σε γενικές γράμμες κατηγορεί τα δίκτυα 5G για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Εν έτει 2020 θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια θεωρία θα έκανε απλά τον γύρο του Διαδικτύου όπως τα διάφορα ακίνδυνα memes ή τα ανεκδοτάκια για τον Τσακ Νόρις (και εσχάτως τον Χαρδαλιά…), αλλά φαίνεται πως τα πράγματα είναι σοβαρά εκεί έξω. Πρώτα είδαμε τη Google να ανακοινώνει πως θα μπλοκάρει όλα τα videos που συνδέουν τον κορωνοϊό με την τεχνολογία 5G από την υπηρεσία YouTube, ενώ τώρα έχουμε αυτό:

who-5g-covid19.jpg

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε, την παραπάνω εικόνα την επιμελήθηκε και δημοσίευσε επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να καλέσει τον κόσμο να σταματήσει να πιστεύει σε ό,τι βλακεία μπορεί να κυκλοφορεί αυθαίρετα στον χώρο του Διαδικτύου και όχι μόνο. Στην ίδια σελίδα του ΠΟΥ θα βρείτε και άλλες χρήσιμες διαψεύσεις για μυθεύματα και πεποιθήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Ειρήνη υμίν.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Vanguard.

Loading