Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι μετατροπείς από DisplayPort 2.0 σε HDMI 2.1

Το πρότυπο DisplayPort 2.0 παρουσιάστηκε πέρυσι και υπόσχεται τριπλάσιο bandwidth για την εποχή της ανάλυσης 8K, ενώ τώρα η Parade Technologies κυκλοφορεί τους πρώτους μετατροπείς από DisplayPort 2.0 σε HDMI 2.1 με σκοπό να ξεκλειδώσει τη νέα εποχή σε ευρύτερη γκάμα συσκευών.

Οι μετατροπείς PS195 και PS196 θα ενσωματωθούν σε μητρικές κάρτες και docking stations, είναι πλήρως συμβατοί με τις προδιαγραφές των VESA DisplayPort 2.0 και HDMI 2.1, και φυσικά θα υποστηρίζουν τις νέας γενιάς GPUs που θα περιλαμβάνουν και υποδοχές DisplayPort 2.0. Αυτό σημαίνει ότι στο κοντινό μέλλον θα δούμε κάρτες γραφικών π.χ. με 3x υποδοχές DisplayPort 2.0 και 1x υποδοχή HDMI 2.1, αλλά χάριν στους μετατροπείς της Parade Technologies θα μπορείς να μετατρέψεις τις πρώτες σε HDMI 2.1.

Στο τεχνικό κομμάτι πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρότυπο HDMI 2.1 προσφέρει μέγιστο bandwidth στα 48Gbps για ανάλυση 4K @ 120Hz και 8K @ 60Hz, ενώ μερικές οθόνες προσφέρουν και 4K @ 144Hz. Από την άλλη, στο DisplayPort 2.0 το bandwidth τερματίζει στα 80Gbps και υποστηρίζει 4K @ 240Hz, 5K @ 240Hz και 8K @ 120Hz (!), αλλά με τους μετατροπείς θα “πέφτει” στα νούμερα του HDMI 2.1.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading