Philips EVNIA: Η νέα σειρά οθονών και περιφερειακών που φιλοδοξεί να αλλάξει το gaming

Με μια άκρως εντυπωσιακή παρουσίαση για επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που έλαβε χώρα στο Stade de France στο Παρίσι, η Philips πραγματοποίησε το λανσάρισμα της οικογένειας προϊόντων EVNIA, με την οποία ισχυρίζεται πως θα αλλάξει τους κανόνες του gaming καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κόσμος του gaming έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, καθώς τα video games και όλες οι συσκευές που αφορούν την συγκεκριμένη βιομηχανία απευθύνονται πλέον σε όλες τις ηλικιακές και φυλετικές ομάδες, ανεξάρτητα από του που βρίσκεται ο χρήστης και ανεξάρτητα από το οικονομικό υπόβαθρο του καθενός. Μιλάμε για μια βιομηχανία που κοντεύει να αγγίξει τα $200 δισ. τζίρου ετησίως και οι gamers, είτε casual είτε επαγγελματίες, έχουν πάψει να είναι μόνο νεαρής ηλικίας χρήστες που έχουν άπλετο χρόνο και διαθέση να ασχοληθούν σοβαρά με αυτά.

philips-evnia-2.jpg

Επιπλέον, έχει αλλάξει ριζικά και το στυλ που χαρακτηρίζει τις gaming συσκευές, μιας και ολοένα και περισσότερος κόσμος στήνει τα gaming setups του στο σαλόνι του, ενώ δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες παραδοσιακών επαγγελμάτων (π.χ. δικηγόροι, επιχειρηματίες) που αφιερώνουν χρόνο στα games μέσα από τον business περιβάλλον τους. Φυσικά, δεν τίθεται κανένα θέμα φύλου, φυλής, τοποθεσίας και σεξουαλικού προσανατολισμού για να είναι κάποιος gamer με απαιτήσεις, μιας και ο χώρος του gaming είναι ίσως ότι πιο κοντινό έχουμε στην καθολικότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, η Philips αποφάσισε να επενδύσει και αυτή στην δική της σειρά gaming περιφερειακών και οθονών, η οποία πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη «έυνοια» που στην ετυμολογία της αποτελείται από τις λέξεις «ευ» και «νους», και κυριολεκτικά σημαίνει καλός νους ή έξυπνος τρόπος σκέψης, άσχετα αν χρησιμοποιείται για να δηλώσει την υποστήριξη ή την προστασία κάποιου ή απλώς την καλή τύχη.

Παρά το μάλλον τολμηρό motto της Philips για «επαναφεύρεση των κανόνων», στην πραγματικότητα η σειρά EVNIA είναι μια δική της απόπειρα να ανταγωνιστεί στην αγορά των περιφερειακών τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται την τεράστια τεχνογνωσία της εταιρείας επάνω στις οθόνες.

Όπως δήλωσε η Ξένη Μπαϊρακτάρη, Global Marketing Lead and Senior Brand Manager EU της MMD Monitors & Displays,

Η Philips Monitors πιστεύει ότι η χαρά του παιχνιδιού αφορά όλους. Στόχος μας με τη σειρά EVNIA είναι να προσφέρουμε σε όλους τους σημερινούς gamers τα monitors και τα περιφερειακά που χρειάζονται για να απολαμβάνουν στο μέγιστο κάθε gaming session, σε θέματα απόδοσης, γραφικών και γενικότερης εμπειρίας χρήσης.

Πέρα από τα κλασικά στερεότυπα που προαναφέραμε, η σειρά EVNIA φέρνει φρεσκάδα και πολυτέλεια. Από τον σχεδιασμό μέχρι τον φωτισμό Ambiglow, δίνει προτεραιότητα τόσο στην αίσθηση που νιώθει ο χρήστης όσο και στα τεχνικά πλεονεκτήματα. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός καθιστά τις συσκευές EVNIA ιδανικές για κάθε χώρο, κάτι που διαπιστώσαμε από κοντά με την επαφή που είχαμε μαζί τους, και αυτό είναι ένα από τα πραγματικά καινοτόμα στοιχεία που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην Philips για την δουλειά της: να έχεις στα χέρια σου οθόνη, mouse και πληκτρολόγιο υψηλότατων gaming επιδόσεων χωρίς να φωνάζουν από μακριά ότι απευθύνονται σε gamers, ενώ ταυτόχρονα δεν βγάζουν αυτό το μουντό προφίλ των επαγγελματικών λύσεων.

philips-evnia.jpg

Η φιλοσοφία στο λανσάρισμα της σειράς EVNIA ακολουθεί τον διαχωρισμό των προϊόντων σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες: Good, Better, Best. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε κάθε κατηγορία ακολουθείται διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, έτσι ώστε οι υποψήφιοι καταναλωτές να επιλέγουν αυτό που ταιριάζει πραγματικά στις επιθυυίες και την τσέπη τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην Philips EVNIA 34M2C7600MV, μια κυρτή οθόνη ultrawide 34’’ ανάλυσης QHD (3440 x 1440) με miniLED οπισθοφωτισμό, τεχνολογία Ambiglow, ρυθμό ανανέωσης εικόνας 165Hz, τεχνολογία Adaptive-Sync, πιστοποίηση HDR1400 και απόκριση 0.1ms. Η συγκεκριμένη οθόνη θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο σε τιμή €2069.

Σε άλλα προϊόντα είδαμε την 42M2N8900 (42’’ OLED flat), την 34M2C8600 (34’’ curved QD OLED) και την 27M2C5500W (27’’ VA curved), οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στα μέσα Ιανουαρίου σε τιμές €1959, €1849 και €579.

Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά, η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 με δύο πληκτρολόγια (SPK8508 και SPK8708), δύο mouse (SK9508 και SPK9708), δύο ακουστικά (TAG5208 και TAG7208) και ένα mouse pad (SPL7508). Οι τιμές θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Loading