Η McAfee προειδοποιεί για έυκολο spamming στο Pinterest

Όπως συνέβη και με τα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter), έτσι και τώρα ήρθε η σειρά του ταχύτατα αναπτυσσόμενου Pinterest να μπει στο μάτι των spammers, επομένως καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί με το τι “pinάρετε”.

Pinterest Scam

Η προειδοποίηση έρχεται από επίσημη αναφορά της McAfee, η οποία λέει χαρακτηριστικά ότι οι hackers έχουν δημιουργήσει ολόκληρα σετ εργαλειών που τους βοηθούν να ξεκινούν εύκολα και γρήγορα νέες καμπάνιες spam στο Pinterest.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος λειτουργίας του Pinterest προσφέρεται για τέτοιου είδους “δόλιες” ενέργειες, μιας και οι εικόνες που pinάρουμε οδηγούν σε εξωτερικά links οποιασδήποτε ιστοσελίδας.

Ας επιστρέψουμε στα “εργαλεία”. Σύμφωνα με τον Hardik Shah, μηχανικό της McAfee,

“Τα εργαλεία των hackers είναι τόσο εύχρηστα που ο επίδοξος scammer αρκεί να αλλάξει μόνο 2 γραμμές κώδικα για να ξεκινήσει μια scam καμπάνια στο Pinterest μέσα σε λίγα λεπτά”

Για παράδειγμα, ο scammer έχει τη δυνατότητα να κάνει μαζικά pins, να τοποθετήσει άμεσα εκατοντάδες ψεύτικα σχόλια, να αποκτήσει πολλούς pinners κλπ., αλλά το σοβαρότερο απ’ όλα είναι ότι μπορεί να αυτοματοποιήση με ευκολία τη μηχανή παραγωγής spam περιεχομένου.

Μία σοβαρή ένδειξη ότι η εικόνα είναι scam, όπως προειδοποιεί η McAfee, είναι εάν σας ζητηθεί πρώτα να κάνετε “re-pin” προτού σας αφήσει να τη δείτε, ενώ εφιστά την προσοχή και σε affiliate links που οδηγούν σε online καταστήματα (π.χ. Amazon). Γενικά, όπως και στα Facebook, Twitter, αποφύγετε να ανοίγετε φωτογραφίες ή links που δεν σας γεμίζουν το μάτι, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

[McAfee]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, McAfee, Social networks and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Η McAfee προειδοποιεί για έυκολο spamming στο Pinterest

  1. Pingback: Η McAfee προειδοποιεί για έυκολο spamming στο Pinterest