Pioneer U-05: Ο νέος ενισχυτής ακουστικών για συστήματα ήχου βασιζόμενα σε υπολογιστή

u-05_3_zoom

[Δ.Τ.]

H Intersys παρουσιάζει τον ολοκαίνουργιου Pioneer U-05, με βάρος 6.3kg και κατασκευή από συμπαγές αλουμίνιο, ένα USB-DAC χωρίς συμβιβασμούς, το οποίο έχει δυνατότητα αναπαραγωγής τυπικών σημάτων PCM με ανάλυση έως 32 bit/384 kHz. Χειρίζεται επίσης αρχεία DSD 2,8 MHz και 5,6 MHz. Το διπλό DAC Sabre 8 καναλιών είναι διαμορφωμένο για παράλληλη χρήση αριστερού/δεξιού καναλιού, ενώ ένα κύκλωμα κύριου χρονισμού διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αλλοίωσης του σήματος από παραμόρφωση jitter και θόρυβο.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία Hi-Bit 32 έχει δυνατότητα επανακβαντοποίησης των σημάτων 16 και 24 bit σε ποιότητα 32 bit, ενώ η λειτουργία upsampling επιτρέπει την αύξηση της συχνότητας δειγματοληψίας έως τα 384 kHz. Ο U-05 επιτρέπει ακόμη και τη μείωση του εύρους κλειδώματος του DAC κατά βούληση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μειωθούν οι δευτερεύοντες ήχοι και οι ενοχλητικές αρμονικές, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα του σήματος.

Φιλτράρισμα

Η βαθμίδα ψηφιακού φίλτρου προσφέρει τρεις ρυθμίσεις για σήματα PCM και τρεις για σήματα τύπου DSD, επιλέξιμες από τον χρήστη. Αυτό διευκολύνει τον χρήστη ώστε να προσαρμόσει τον ηχητικό χαρακτήρα του U-05 στις δικές του προτιμήσεις. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Direct, η οποία παρακάμπτει πλήρως τη βαθμίδα DSP.

Βαθμίδα Εισόδου

Ο νέος Pioneer U-05 δεν είναι μόνο ένα USB-DAC. Διαθέτει επίσης δύο οπτικές (SPDIF) εισόδους ψηφιακού σήματος, δύο ομοαξονικές (SPDIF) εισόδους ψηφιακού σήματος, καθώς και μία είσοδο XLR (AES/EBU). Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συνδεθούν στον U-05 πολλές ψηφιακές πηγές, όπως CD player και Network Audio Player. Όλες αυτές οι είσοδοι δέχονται σήματα PCM έως 24 bit/192 kHz. Η είσοδος USB υποστηρίζει σήματα έως 32 bit/384 kHz και είναι επίσης συμβατή με αρχεία DSD 2,8/5,6 MHz.

u-05_front

Ενισχυτής Ακουστικών

Η βαθμίδα ενίσχυσης είναι πλήρως ισορροπημένη και χρησιμοποιεί έναν θωρακισμένο μετασχηματιστή ρεύματος με αντικραδασμική δομή, διασφαλίζοντας κορυφαίο επίπεδο ποιότητας ήχου. Οι υποδοχές XLR στην εμπρός πλευρά –ένα σετ υποδοχών 3 ακροδεκτών και μία υποδοχή 4 ακροδεκτών– φροντίζουν για τη σύνδεση κάθε τύπου ακουστικών, ανεξάρτητα της αρχιτεκτονικής και της καλωδίωσής του. Είναι επίσης διαθέσιμη μια υποδοχή για βύσμα τύπου καρφί πλήρους μεγέθους.

Ο επιλογέας gain (υψηλό/χαμηλό) στο εμπρός πάνελ διασφαλίζει ότι ο U-05 μπορεί να οδηγεί ομαλά σχεδόν κάθε σύστημα ακουστικών που κυκλοφορεί στη αγορά, με αντίσταση από 16 Ω έως 600 Ω. Ο ενισχυτής παρέχει έξοδο 2 x 180mW (32Ω), μέσω της υποδοχής τύπου καρφί, και ακόμη και 2 x 300mW (32Ω) όταν χρησιμοποιούνται οι υποδοχές XLR. Για ρύθμιση της έντασης με ακρίβεια, ο U-05 διαθέτει ένα περιστροφικό κουμπί Μικρορύθμισης δίπλα στο κανονικό κουμπί έντασης ήχου. Η δυνατότητα Μικρορύθμισης είναι επίσης διαθέσιμη στο τηλεχειριστήριο.

Προενισχυτής

Ο U-05 μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ως τυπικός, κορυφαίου επιπέδου προενισχυτής με ρυθμιστικό έντασης, χρησιμοποιώντας τις εξόδους XLR με εξισορρόπηση ή τις εξόδους cinch χωρίς εξισορρόπηση. Περιλαμβάνεται επίσης ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο υπέρυθρων ακτίνων.

Loading