Pixel 4: Πρώτη αναφορά για την επόμενη γενιά smartphone της Google

Σε μια περίοδο όπου περιμένουμε να δούμε τα mid-range Pixel smartphones από τη Google (αν φυσικά υφίσταται τέτοιο θέμα από τη στιγμή που μέχρι σήμερα έχουμε μόνο φήμες), έρχεται η πρώτη αναφορά από στέλεχος της εταιρείας για την επόμενη γενιά.

Σε μια συζήτηση για αλλαγές στον κώδικα του AOSP (Android Open Source Project), ο συγκεκριμένος υπάλληλος ανέφερε τρεις φορές ξεκάθαρα την ονομασία Pixel 4 σχετικά με ένα νέο εργαλείο για τον εντοπισμό λαθών, αποδεικνύοντας ότι οι συσκευές δοκιμάζονται ήδη.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα τα δούμε σύντομα. Μπορεί να βρισκόμαστε απλά σε ένα αρχικό στάδιο, καθώς αυτή την περίοδο δοκιμάζεται το εργαλείο στα Pixel 3 / 3 XL και αφότου αποδειχθεί ότι όλα βαίνουν καλώς, τότε θα εξεταστεί η συμβατότητα του με την επόμενη γενιά των Pixel smartphones.

Σε ό,τι αφορά τεχνικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση έχουμε μόνο φήμες και το πολύ όμορφο render που κατασκεύασε η ιστοσελίδα PhoneArena βασισμένη σε αυτές τις πληροφορίες. Επεξεργαστής Snapdragon 855 και 8GB - 12GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB/256GB και φυσικά λειτουργικό σύστημα Android Q.

Από πλευράς σχεδιασμού πιθανότατα θα διατηρηθεί το two-tone στυλ, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά διπλή κάμερα στο πίσω μέρος (ίσως για την εισαγωγή υπερευρυγώνιου φακού). Στην πρόσοψη μάλλον θα αποχαιρετίσουμε το notch και θα δούμε οπή για την εμπρόσθια κάμερα (το PhoneArena έχει βάλει διπλή), αλλά και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL λογικά θα παρουσιαστούν επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου, με τις τιμές τους να κινούνται στα επίπεδα των ναυαρχίδων των άλλων κατασκευαστών.

[via]

Loading