Προσεχώς touch-free τηλεκοντρόλ(;)

Μια νέα εταιρεία ονόματι PredictGaze υπόσχεται ότι τα μελλοντικά τηλεκοντρόλ δε θα απαιτούν το πάτημα κουμπιών καθώς τα πάντα θα γίνονται αυτόματα μέσα από το συνδυασμό τεχνολογιών για την ανίχνευση κίνησης, βλέμματος και αναγνώρισης προσώπων.

Η νέα τεχνολογία θα βρίσκει πληθώρα εφαρμογών από gadgets και τηλεοράσεις μέχρι αυτοκίνητα και καταστήματα. Συγκεκριμένα, θα μπορεί να αναγνωρίζει την ηλικία του χρήστη και αναλόγως να του απαγορεύει την παρακολούθηση ακατάλληλων προγραμματών, θα ανιχνεύει αν ο οδηγός είναι πολύ κουρασμένος για να οδηγήσει καθώς και άλλες σημαντικές παραμέτρους για πελάτες με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων (φύλο, συναισθήματα, ώρα που κοιτούν το κάθε προϊόν κ.α.).

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα δεδομένα θα παραμένουν στην εκάστοτε συσκευή δίχως να αποστέλονται σε απομακρυσμένους servers και οι εικόνες που καταγράφονται θα διαγράφονται αμέσως. Μια πρώτη γεύση της τεχνολογίας της PredictGaze μπορείτε να πάρετε από το παιχνίδι Go Go Mongo! για iOS συσκευές.

[via Mashable]

Loading