Project Ara: Τρία μεγέθη στα σκαριά για το αρθρωτό smartphone και νέες εξελίξεις [Video]

project_ara

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο επίσημο συνέδριο για το αρθρωτό smartphone της Google (15-16 Απριλίου), η ομάδα πίσω από τη δημιουργία του Project Ara (Phoneblocks) δημοσιεύει ένα νέο video για να συστηθεί (εκ νέου) και να παρουσιάσει τις εξελίξεις στην τεχνολογία τους.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, οι μηχανικοί έχουν δημιουργήσει ένα πρωτότυπο που χρησιμοποιεί μαγνήτες για τα "κουμπώματα" των modules επάνω στην κεντρική πλάκα. Το ενδιαφέρον με αυτούς τους μαγνήτες είναι ότι μπορούν να λειτουργούν ως ηλεκτρομαγνήτες διατηρώντας τις μαγνητικές ιδιότητες τους χωρίς να απαιτείται μόνιμη εφαρμογή ηλεκτρισμού.

Επίσης, η τεχνική αυτή επιτρέπει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα (δεν χρειάζεται να κρύβονται τα modules πίσω από θήκη) και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν τα κομμάτια σε διάφορα χρώματα, σχέδια και υλικά. Θα δημιοργηθεί γι' αυτόν τον σκοπό και μια εφαρμογή Ara Configurator, από την οποία θα είναι εφικτό να φτιάξει κανείς τη συσκευή όπως τη θέλει.

project_ara_sizes

Κλείνοντας, η ομάδα αποκαλύπτει ότι για την ώρα δουλεύουν επάνω σε τρία διαφορετικά μεγέθη: Mini με χώρο για 2 x 5 modules, Medium με χώρο για 3 x 6 modules, και Large με χώρο 4 x 7 modules. Από τα πιο ενδιαφέροντα projects που περιμένουμε να δούμε φέτος.

Loading