Project Starline: Η Google φέρνει τις φουτουριστικές τηλεδιασκέψεις σε Zoom και Meet

Η φουτουριστική τεχνολογία τηλεδιάσκεψης της Google θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την ενσωμάτωση του Project Starline με κοινές υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων, όπως τα Google Meet και Zoom.

Η Google παρουσίασε για πρώτη φορά το Project Starline κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2021. Η πρώτη του εκδοχή περιελάμβανε ένα 3D θάλαμο βιντεοσυνομιλίας όπου βλέπετε μια προβολή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε και εκείνος βλέπει μια προβολή σας, σχεδόν σαν να μιλάτε μεταξύ σας στο ίδιο δωμάτιο. Αργότερα, όμως, η Google τοποθέτησε την τεχνολογία σε κάτι που μοιάζει με μια μεγάλη τηλεόραση με ένα σύστημα κάμερας τοποθετημένο στην κορυφή, αντί για ένα ολόκληρο θάλαμο, καθιστώντας το πιο πρακτικό για γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων.

Πλέον, η Google δηλώνει ότι τελικώς βγάζει το Project Starline «από το εργαστήριο» και το φέρνει στον εργασιακό χώρο, ενώ συνεργάζεται με την HP για την εμπορική διάθεση του προϊόντος. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Google για να φέρουμε αυτή την τεχνολογία στην αγορά, αξιοποιώντας τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης για να διαμορφώσουμε το μέλλον της συνεργασίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Alex Cho, πρόεδρος των προσωπικών συστημάτων της HP.

Η Google επισημαίνει ότι θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Project Starline αργότερα φέτος.

[Google]

Loading