Project xCloud: Θα έρθει στο iOS μέσα από τον web browser

Η Microsoft συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για το λανσάρισμα της game streaming υπηρεσίας xCloud στην πλατφόρμα iOS, καθώς η Apple παραμένει ανένδοτη στην πλήρη υποστήριξη και περιμένει από τη Microsoft (σ.σ. και τη Google για το Stadia) να διαθέτουν τα παιχνίδια ξεχωριστά και έπειτα να τα προσφέρουν μέσα από μια native εφαρμογή στο App Store.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, η Microsoft δουλεύει επάνω σε μια browser based έκδοση της υπηρεσίας xCloud, η οποία θα δώσει στους κατόχους iPhone και iPad να τη χρησιμοποιούν μέσα από τον web browser των συσκευών τους. Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, με τον τρόπο λειτουργίας του Amazon Luna, τη game streaming υπηρεσία της Amazon που λειτουργεί εξαρχής ως web εφαρμογή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Business Insider, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτής της “παράκαμψης” και δηλώνει ξεκάθαρα πως το Project xCloud θα έρθει σίγουρα στο iOS, έστω με αυτόν τον τρόπο.

Εξάλλου, η Microsoft ετοιμάζει την έκδοση του Project xCloud και για τα Windows PCs, καθώς πραγματοποιεί ήδη εσωτερικές δοκιμές και σκοπεύει να τη λανσάρει μέσα στο 2021.

[via]

Loading