Πρόστιμο $12.1 εκατ. στην Apple στη Ρωσία λόγω Kaspersky

Πρόστιμο ύψους 12.1 εκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στην Apple από την FAS (Federal Antimonopoly Service) καθώς αναφέρεται ότι η αμερικανική εταιρεία καταχράστηκε τη δύναμη της στην αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) υποστήριξε ότι η Apple ευνοούσε τα δικά της προϊόντα μέσω του iOS, με αποτέλεσμα να διατίθενται σχεδόν αποκλειστικά εφαρμογές της «οικογένειας» Apple, αποκτώντας κατά αυτό τον τρόπο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων εταιρειών.

Η Kaspersky κυκλοφόρησε την εφαρμογή «Safe Kids» το 2018, ωστόσο, αποκλείστηκε από το λειτουργικό σύστημα της Apple. Εν συνεχεία, η Apple προχώρησε με την έκδοση της εφαρμογής «Screen Time» ως μέρος του iOS 12, μία εφαρμογή ανταγωνιστική της «Safe Kids». Με αφορμή αυτή την ενέργεια της Apple, η Kaspersky αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία. Η FAS επέβαλλε στην Apple πρόστιμο που υπερβαίνει τα 12,1 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Προς υπεράσπιση της, η Apple ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της FAS και ότι θα υποβάλλει έφεση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόστιμο αποτελεί προσβολή για την εταιρεία και δικαιολόγησε τον αποκλεισμό της εφαρμογής «Safe Kids», χαρακτηρίζοντας την ως κίνδυνο για το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading