Qualcomm: Φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην κινέζικη αγορά

Ο Christiano Amon ως CEO, πλέον, της Qualcomm πλέον εξέφρασε τις προσδοκίες του για μία μεγαλύτερη και ισχυρότερη παρουσία της εταιρείας στην κινεζική αγορά, επιδιωκόμενος να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης ως CEO της εταιρείας, υπογράμμισε τα κενά που έχει αφήσει η Huawei στην αγορά Android ενώ συγχρόνως επαίνεσε τους πελάτες για το πνεύμα και το σεβασμό τους στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, από τα ετήσια έσοδα της εταιρείας που ανέρχονται στα 16.5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 12.8 εκατομμύρια προέρχονται από πωλήσεις κινητών συσκευών. Πρόκειται για το βασικό κλειδί της επιχείρησης, το οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω.

Επιπλέον, ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι η επωνυμία της Qualcomm δεν είναι τόσο καλή όσο εκείνες της Intel και της NVIDIA. Ο Amon υπαινίχθηκε ότι έχει διαμορφώσει μια νέα στρατηγική για τα Snapdragon chips. «Η βιομηχανία smartphone γίνεται πιο ώριμη και οι άνθρωποι αρχίζουν να νοιάζονται για το τι βρίσκεται κάτω από το γυάλινο κάλυμμα», δήλωσε ο Amon.

Η Strategy Analytics ερεύνησε τη δυναμική ισχύ των επεξεργαστών στην παγκόσμια αγορά. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη στην αγορά των chips. Αυτό οφείλεται βασικά στην ανάκαμψη της αγοράς των smartphone μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη γρήγορη ανάκαμψη.

Ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά των επεξεργαστών είναι η Qualcomm με μερίδιο 53%. Η MediaTek βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25% και η Samsung LSI με 10%. Οι πέντε μεγαλύτεροι προμηθευτές περιελάμβαναν επίσης την Intel και την Unisoc. Εάν λάβουμε υπόψη μόνο το 5G, τότε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι η Qualcomm. Το μερίδιο της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν περίπου 70%.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading