Qualcomm Snapdragon 780G: Επίσημα το νέο SoC που φέρνει premium λειτουργίες στη mid-range κατηγορία

Ακόμη ένα νέο SoC από την Qualcomm, αυτή τη φορά για τη mid-range κατηγορία όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Snapdragon 780G SoC με το οποίο θα φέρει ορισμένες premium λειτουργίες σε συσκευές χαμηλότερου κόστους.

Συγκεκριμένα, το Qualcomm Snapdragon 780G SoC είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 5nm και περιλαμβάνει octa-core CPU (πυρήνες Kryo 670), επεξεργαστή γραφικών Adreno 642, επεξεργαστή εικόνας Spectra 570 ISP που ξεκλειδώνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης από τρεις διαφορετικούς φακούς (wide, ultrawide, telephoto) με καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και υποστήριξη λήψης HDR10+ video, αλλά και την 6ης γενιάς AI Engine της εταιρείας που σε συνδυασμό με τη CPU και τη GPU προσφέρει απόδοση έως 12teraflops (διπλάσια από την προηγούμενη γενιά).

Το Snapdragon 780G περιλαμβάνει ενσωματωμένο το Snapdragon X53 5G modem (υποστήριξη δικτύων SA & NSA), καθώς και κεραίες WiFi 6E, Bluetooth 5.2 και NFC. Υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 144Hz, χρώμα 10-bit και τα πρότυπα HDR10 / HDR10+.

Η μαζική παραγωγή έχει ξεκινήσει και οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 780G αναμένονται μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2021.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Qualcomm]

Loading