Qualcomm Snapdragon X65: Το πρώτο 5G modem που υποστηρίζει ταχύτητες 10Gbps

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο το νέας γενιάς 5G modem-RF system με ονομασία Snapdragon X65, το οποίο ξεχωρίζει για το γεγονός ότι είναι το πρώτο 5G modem στον κόσμο που σπάζει το φράγμα ταχύτητας των 10Gbps, αλλά και το πρώτο πιστοποιημένο 3GPP modem με 16πλη κεραία RF. Για την ώρα, βέβαια, σε πραγματικές συνθήκες κανείς δεν αγγίζει ούτε καν το 1Gbps, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο CEO της εταιρείας, κ. Cristiano Amon, δήλωσε ότι συμπεριλαμβάνει το νέο 545 mmWave antenna module που υποστηρίζει και το νέο φάσμα συχνοτήτων n259 (41GHz), ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βελτίωση του σήματος αναγνωρίζοντας που βρίσκεται το χέρι του χρήστη (π.χ. αν καλύπτει την κεραία). Άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες του Snapdragon X65 είναι τα PowerSave 2.0 και Smart Transmit 2.0, με το πρώτο να υπόσχεται καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και το δεύτερο να αφορά τη βελτίωση της ταχύτητας upload.

Να σημειωθεί ότι για ευρύτερη εμπορική χρήση προορίζεται το νέο Snapdragon x62 5G modem, το οποίο θα το δούμε σε συσκευές στα τέλη του 2021, άρα έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μπροστά μας για ταχύτητες 10Gbps στα smartphones…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading