Rabbit r1: Ένα ιδιαίτερο AI gadget που ξεχώρισε στο CES 2024

Η startup εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Rabbit ανακοίνωσε στο CES 2024 μια φορητής συσκευής που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την εμπειρία χρήσης ενός smartphone. 

Το Rabbit r1 τρέχει το rabbit OS, ένα λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτείται από ένα Large Action Model (LAM), το οποίο με τη σειρά του είναι σε θέση να κατανοήσει πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές, ή πιο συγκεκριμένα, πώς οι χρήστες του r1 εκμεταλλεύονται τις εφαρμογές. 

Η Rabbit αναφέρει ότι το r1 μπορεί να κατανοήσει σύνθετες προθέσεις του χρήστη, να αξιοποίηση το περιβάλλον χρήσης και να εκτελέσει ενέργειες για λογαριασμό του χρήστη. Το λειτουργικό σύστημα εκπαιδεύτηκε σε δεδομένα από ανθρώπους που αλληλεπιδρούν με εφαρμογές, επιτρέποντας στο r1 να εκτελεί εργασίες όπως παραγγελία πίτσας, κράτηση υπηρεσιών μεταφοράς, αναπαραγωγή μουσικής, επικοινωνία με ανθρώπους και πολλά άλλα, μέσω φωνητικών εντολών.

Η αλληλεπίδραση με το Rabbit r1 γίνεται χρησιμοποιώντας ένα κουμπί push-to-talk στο πλάι και κατανοεί αιτήματα φυσικής γλώσσας. Δεν υπάρχουν εφαρμογές στο r1 και οι εργασίες εκτελούνται μέσω του διαδικτύου.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Teenage Engineering, το r1 διαθέτει οθόνη αφής 2,88’’, κάμερα που περιστρέφεται για τη λήψη φωτογραφιών, video κι την διενέργεια βιντεοκλήσεων, τροχό κύλισης για εύκολη πλοήγηση και υποδοχή USB-C για φόρτιση. Ενσωματώνει, επίσης, μια μπαταρία χωρητικότητας 1000mAh και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από τη χρήση. Να σημειωθεί ότι απαιτείται κάρτα SIM για μα δουλέψει.

Οι χρήστες μπορούν να διδάξουν στο r1 να εκτελεί εργασίες, συμπεριλαμβανομένων εργασιών πολλαπλών βημάτων, όπως η έρευνα μιας τοποθεσίας, η κράτηση ενός ξενοδοχείου, η εξασφάλιση συστάσεων εστιατορίων και η εύρεση δραστηριοτήτων. Μόλις το r1 μάθει μια εργασία, μπορεί να επαναλάβει την ενέργεια αυτόνομα. Υποτίθεται ότι μπορεί ακόμη και να αλληλεπιδράσει με εφαρμογές όπως το Photoshop, εκτελώντας ενέργειες πολλαπλών βημάτων μέσα στο λογισμικό.

Το Rabbit r1 πρέπει να λάβει τους κωδικούς πρόσβασης ενός χρήστη για διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να διεκπεραιώσει εργασίες που σχετίζονται με αυτές.

Οι προπαραγγελίες έχουν ανοίξει στην επίσημη ιστοσελίδα της Rabbit σε τιμή $199 και οι παραδόσεις αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο ή το Μάιο.

Loading