Razer Hydra: Τηλεχειριστήριο με αισθητήρα κίνησης για τα παιχνίδια των PCs

Η Razer κάνει τη διαφορά με την ειδική έκδοση του Hydra, το πρώτο σύστημα χειρισμού με αισθητήρα κίνησης για τα παιχνίδια των PC στον κόσμο, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις τις κινήσεις του σώματος σου και να αλληλεπιδράς με τον εικονικό κόσμο στις τρεις διαστάσεις, όπως και στην πραγματική ζωή!

Razer Hydra Techgear.gr

Το Razer Hydra Limited Edition περιλαμβάνει το παιχνίδι Portal 2, τη βάση με τον αισθητήρα και δύο χειριστήρια που θυμίζουν τα nunchuck του Wii ή το PlayStation Move. Ο αισθητήρας, ο οποίος λειτουργεί σε χαμηλό μαγνητικό πεδίο με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, έχει εξαιρετική ευαισθησία (1mm, 1μοίρα), μηδενική καθυστέρηση και δεν απαιτείται οπτική επαφή με τα χειριστήρια για να αντιληφθεί τις κινήσεις.

Razer Hydra Techgear.gr 1

Από την άλλη, κάθε χειριστήριο διαθέτει εργονομικό αναλογικό stick στο ύψος του αντίχειρα, 4 κουμπιά υψηλής απόκρισης δίπλα από το stick και δύο triggers στην πρόσθια όψη στο ύψος του δείκτη. Ακόμη, η κατασκευή του είναι πανάλαφρη από υλικό που δε γλυστράει στο χέρι και το καλώδιο δεν μπλέκεται. Τέλος, περιλαμβάνουν μαγνητικό αισθητήρα αναγνώρισης κίνησης (6 διευθύνσεων) για την επικοινωνία με τον κεντρικό αισθητήρα της βάσης.

Razer Hydra Techgear.gr 2

Το Razer Hydra PC είναι συμβατό με περισσότερα από 125 παιχνίδια για PC (σταδιακά θα προστίθενται κι άλλα στη λίστα), και για τη σωστή χρήση των χειριστηρίων θα πρέπει να καθόμαστε στη συνηθισμένη απόσταση από την οθόνη ενός υπολογιστή, δηλαδή περίπου 1 μέτρο. Η βάση διαθέτει και ειδικές εσοχές για την τοποθέτηση των χειριστηρίων, ενώ το καλώδιο τους φτάνει αρκετά ώστε να καθόμαστε άνετα στην καρέκλα μας.

Razer Hydra Techgear.gr 3

Όπως προαναφέραμε, δεν απαιτείται οπτική επαφή των χειριστηρίων με τον αισθητήρα της βάσης, παρόλα αυτά η απόκριση είναι 1:1, δηλαδή με μεγαλύτερη ακρίβεια από το αγαπημένο χειριστήριο των PC gamers, το mouse!

Razer Hydra Techgear.gr 4

Με μια πρώτη δοκιμή του Razer Hydra στο Portal 2 διαπιστώσαμε ότι λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά κάτι τέτοιο το περιμέναμε μιας και συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Ωστόσο, για να απολαύσει κανείς την εμπειρία με άλλα παιχνίδια της λίστας, όπως το Witcher 2 ή το Call of Duty: Black Ops, θα πρέπει να συνηθίσει καλά τον χειρισμό (χρονοβόρο και απογοητευτικό).

Razer Hydra Techgear.gr 5

Πάντως, η Razer έχει ανεβάσει ξεχωριστή ιστοσελίδα με driver updates για την επιδιόρθωση των προβλημάτων και τη ρύθμιση της ευαισθησίας ή της φωτεινότητας του αισθητήρα, άρα μπορούμε να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.

Είναι βέβαιο ότι το gaming περνά στην εποχή των motion controllers και στα PC, ίσως θα απορροφηθούν πιο εύκολα από το Kinect για Windows, επομένως η Razer βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το Hydra. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία χρήσης mouse-keyboard για τα παιχνίδια, όμως, το Hydra προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και τη δυνατότητα να γύρεις πίσω στο κάθισμα για να απολαύσεις ξεκούραστα το παιχνίδι σου.

Loading