Αυτό κι αν ήταν ξαφνικό. Χωρίς να το περιμένει κανείς και χωρίς καμία άλλη προειδοποιήση, η RED -- διάσημη για τις πανάκριβες και πανίσχυρες high-end κάμερες που χρησιμοποιούνται για τα γυρίσματα ταινιών -- αποφάσισε να αποκαλύψει τα σχέδια της για ένα premium smartphone με ονομασία Hydrogen One, το οποίο διαθέτει ολογραφική οθόνη 5.7" και αρθρωτή κατασκευή!

Στην ανακοίνωση της η RED κάνει λόγο για χρήση νανοτεχνολογίας που επιτρέπει την απρόσκοπτη μετατροπή του κλασικού διδιάστατου υλικού σε ολογραφικό στερεοσκοπικό 3D για παρακολούθηση AR, VR, MR (mixed reality) και διαδραστικά παιχνίδια! Το Hydrogen One θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android και θα περιλαμβάνει διεπαφή high-speed data bus για σύνδεση διαφορετικών modules κάμερας της εταιρείας τόσο για υψηλότερη ανάλυση, όσο και για λήψη σε format για ολογράμματα (.h4v)!

Εξίσου ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα ενσωματώσουν στο λειτουργικό σύστημα τον δικό τους αλγόριθμο H3O που μετατρέπει τον ήχο από stereo σε multi-dimensional, κάτι σαν 5.1 στα ακουστικά μας για να συμπληρώνεται ιδανικά η εμπειρία των ολογραμμάτων!

Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, ωστόσο, βάζουμε ένα μικρό ερωτηματικό όχι επειδή δεν σεβόμαστε τη RED, αλλά περισσότερο για το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ούτε τον τρόπο λειτουργίας της ολογραφικής οθόνης, ενώ αφήνει ανοικτό και το παράθυρο να αλλάξουν τα πάντα μέχρι να κυκλοφορήσει το Hydrogen One στις αρχές του 2018.

Να σημειωθεί, όμως, ότι δέχεται προπαραγγελίες σε τιμή $1195 για την έκδοση από αλουμίνιο και σε τιμή $1595 για την έκδοση από τιτάνιο, συμπεριλαμβάνοντας κάρτα microSD, καλώδιο USB Type-C, φορτιστή και ένα ξεχωριστό δωράκι (δεν αναφέρει τι).

[RED]

Advertisements